Yhden astian ruoka - helppo valmistaa & nautinnollista syödä. Voit valita vegaanisen version käyttämällä esimerkiksi Mö:n Kreikkalaista klassikkoa. Lisäpotkun voi säätää savupaprikalla - valitsetko tulisen vai miedon?
Alkuperäinen resepti on Iman & Leena Arkisafkaa -kirjasta.
Uunikikherneet
1 sipuli
1,5 dl oliiviöljyä
2 pkt huuhdeltuja kikherneitä (á 380 g / 230 g)
30 g pieniä kapriksia
suolaa
mustapippuria
0,5 ruukkua timjamia
0,5 tl kuivattuja chilihiutaleita
1 tl savupaprikaa
150 g oliiveja
Pinnalle
1 sitruuna viipaleina
Viimeistelyyn
1 pkt (Mö-) 'fetaa'
Savupaprikajauhetta koristeeksi
Tee näin
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Kuullota hienonnettu sipuli tilkassa öljyä uunin kestävässä pannussa. Lisää loput öljyt ja sekoita kaikki muut ainekset pannuun. Leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet pannun päälle. Peitä kannella tai foliolla ja hauduta 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Murustele pannun päälle reilusti fetaa (vegaaninen Mö toimii tässä hyvin). Tarjoa hyvän vaalean leivän kera.
Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti