Cajun-lohi
lohifile
1 dl cajun-mausteseosta (valmis sekoitus tai tee itse alla olevan ohjeen mukaan)
oliiviöljyä
(koristeeksi limeviipaleita, ananasta, kevätsipulia)
Tee näin
Hiero kalan pintaan öljyä ja sen jälkeen reilusti cajun-maustetta. Paista uunissa 200-225 asteessa lähes kypsäksi, ja sen jälkeen halutessasi tummenna pinta grillivastuksen alla reippaassa lämmössä.
Laita loppuvaiheessa kalan kylkeen koristeeksi ananas- ja/tai limeviipaleet. Voit myös koristella kalan limellä ja kevätsipulilla vasta paistamisen jälkeen.
Valuta paistamisen jälkeen hieman öljyä kalan pintaan.
Kalan kaverina tarjosin uusia perunoita, mojo-kastiketta ja vesimelonisalsaa. Herkkua!
Jos haluat valmistaa cajun-mausteseoksen itse, se onnistuu näin:
3 rkl savupaprikajauhetta
2 rkl hienoa merisuolaa
2 rkl mustapippuria rouhittuna
1 rkl jauhettua viispippuria, rosepippuria tai valkopippuria
1 rkl cayennenpippuria
2 rkl kuivattua sipulirouhetta
2 rkl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua timjamia
Lisäksi: 2 kukkurallista teelusikallista valkosipulimurskaa tai raastetta
(TAI 2 rkl kuivattua valkosipulijauhetta)
Voit myös käyttää ohjeeseen 2 rkl kuivattua valkosipulijauhetta tai -rouhetta. Silloin mausteseos on kokonaan kuiva-aineista koostuva, ja voit tehdä sitä maustepurkkiin itsellesi säilöön.
Itse käytin tuoretta valkosipulia, jolloin otin 1 dl kuivamausteseosta ja sekoitin siihen valkosipulimurskaa. Lorautin seokseen myös hieman öljyä, jolloin sain ainekset sekoittumaan paremmin keskenään ja seosta oli helppo hieroa kalan pintaan.
Inspiraation tälle ohjeelle antoi Jarkko Nikkasen ja Robert von Bellin Grilli tulessa -kirja.