sunnuntai 6. heinäkuuta 2025

Uusi resepti viikossa 26/52: Mirza Ghasemi (munakoisoa ja kananmunaa)

 

Mirza Ghasemi



4 munakoisoa
6 rkl oliiviöljyä
1 iso (salotti)sipuli hienonnettuna
8 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl suolaa (tai maun mukaan)
mustapippuria myllystä
1 tl kurkumaa
6 kypsää tomaattia kuutioituna
4 kananmunaa

Tarjoiluun: tuoretta basilikaa

Tee näin 

Huuhdo munakoisot ja pistele niihin reikiä haarukalla. 

Paahda munakoisoja grillissä kunnes ne ovat joka puolelta mustuneet ja keskusta pehminnyt. Aikaa tähän kuluu noin 20 minuuttia. Paahtamisen voi tehdä uunissakin, mutta puugrillissä paahdettuihin munakoisoihin tulee ruualle tyypillinen savun maku. 

Anna jäähtyä sen verran, että pystyt poistamaan kuoret. Pilko kuoritut munakoisot ja laita odottamaan.

Pilko sipuli, valkosipuli ja tomaatit.

Kuumenna öljy isolla pannulla ja kuullota sipulisilppu pehmeäksi. Lisää valkosipuli, suola, pippuri ja kurkuma ja paista pari minuuttia. Lisää pilkotut munakoisot ja tomaatit, sekoita ja peitä kannella. Hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. 

Tarkista haluttu kypsyys ja suola. 

Tee pannulle lusikalla kolot kananmunille ja riko kananmunat koloihin. Peitä kannella ja anna kypsyä viitisen minuuttia. Rakenteen tulisi olla pehmeä ja juokseva. Kananmunat voi myös sekoittaa kokonaan ruoan joukkoon.

Koristele tuoreella basilikalla ja tarjoile persialaisen leivän kera. 





Miltä maistui? Miten onnistui?  

Ei ollut ihan vartissa valmista, mutta kannatti. Tämä oli herkkua. 

Paahtamiseen käytetty aika on ohjeellinen; meillä 20 minuuttia ei riittänyt, joten tarkkaile pehmiämistä munakoisoja käännellessäsi. Kuoria en saanut myöskään kaikkia irti, mutta se ei makua tai rakennetta haitannut. 

Kananmunat jäivät liiankin juoksevaksi, joten jatkossa kypsennystä ajatellen pannu kannattaa laittaa siinä vaiheessa vähän kuumemmalle ja antaa olla hieman pidempään. Persialaisen flatbreadin tekeminen olisi myös vaatinut pidemmän ajan, joten mentiin tavallisella hapanjuurileivällä. Ensi kerralla myös oikeanlaista leipää kaveriksi! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti