Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta.
Tämän herkullisen kalaruoan resepti löytyi Etiketti-lehdestä 1/2024.
Brasilialainen kalapata
400 g jättikatkarapuja
400 g kuhafilettä
1 tl suolaa
2 limeä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 (mietoa) chiliä
500 g tomaatteja
2 punaista paprikaa
1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
1 tl jeeraa (kokonaisia)
2 rkl tomaattipyrettä
400 ml kookosmaitoa
1/2 tl suolaa
1 ruukku korianteria
Tee näin
Sulata jättikatkaravut. Leikkaa kuha reiluiksi paljoiksi. Laita kuhanpalat ja ravut kulhoon, mausta suolalla. Raasta päälle limen kuorta ja purista mehut. Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan.
Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise ja pilko chilit (poista halutessasi siemenet). Lohko tomaatit ja pilko paprikat reiluiksi paloiksi. Jos käytät kirsikkatomaatteja, kuten minä, voit käyttää ne kokonaisena.
Kuumenna öljy korkealaitaisessa kasarissa. Kuullota sipuleita ja chiliä hetki. Lisää pannulle jeera ja tomaattipyre, paprikat ja tomaatit. Kuullota kasviksia viitisen minuuttia.Lisää kookosmaito ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kalanpalat ja ravut liemineen. Anna poreilla kannen alla viitisen minuuttia. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Viimeistele kalapata korianterilla. Tarjoa keitetyn riisin ja hyvän maalaisleivän kanssa.
Miltä maistui?
Herkullista! Liemi oli niin hyvää, että lautasta piti pyyhkiä leivänpalalla. Tätä ruokaa santsattiin moneen kertaan. Riisiä ja leipää kannattaakin kalapadan kaverina olla reilusti tarjolla.
Meillä pakkasessa olleet chilipalot eivät ollut ihan kaikkein miedointa, joten liemessä oli mukava potku jeeran lisäksi. Jeera jakaa mielipiteitä, mutta itse pidän sen mausta kovasti.
Limemehussa raakakypsyneet kuhanpalat näyttivät sen verran maukkailta jo ennen kypsennystä, että ehkä pitänee ottaa kokeiluun kuhacevichekin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti