Aamiaispannun kokeiluidea tuli Iman ja Leena - Arkisafkaa -kirjasta oikaistulla shaksuka-reseptillä. Hauskaa vaihtelua perusmunakkaaseen. Ihan eri asia, kun laittaa leivätkin sinne pannulle mukaan! Tosi simppeli aamiaispannu, johon voi versioida lähes mitä tahansa.
Aamiaispannu
Leipää (hieman kuivahtanut hapanjuurileipä on omiaan tähän)
Kananmunia
Tomaattiviipaleita
suolaa
mustapippuria
yrttejä
(juustoa)
öljyä paistamiseen
(rapeaa valkosipulia chiliöljyssä)
Tee näin
Kuumenna öljy paistinpannussa. Laita leipäviipaleet pannulle ja ruskista kevyesti molemmin puolin.
Riko kananmunien rakenne kulhossa. Lisää halutessasi tilkka vettä. Kaada munakasseos pannulle leipien päälle ja vähennä lämpöä. Sekoittele varovasti leipien välistä.
Kun kanamunamassa alkaa hyytyä sopivasti, lisää tomaattiviipaleet. Anna lämmitä.
Mausta suolalla ja mustapippurilla ja viimeistele raastamalla päälle hieman pecorino-juustoa. Silppua päälle basilikaa, persiljaa tai ruohosipulia.
Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti