Halloumipasta
Vinkki halloumipastaan tuli jälkikasvulta, joka oli kokannut tätä itse. Hänen versionsa oli vielä maukkaampi, vaikka tämäkin oli varsin kelvollista nopeaa arkiruokaa. Allaoleva #anunkeittiö n resepti on suoraan omasta päästä "hyppysellinen sitä, hyppyselinen tätä" -systeemillä aiemmin maistettua pastaa mukaillen.
Tee näin
Kiehauta vesi ja laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Pilko halloumijuusto kuutioiksi ja paista halloumiin väriä öljyssä paistinpannulla. Lisää joukkoon pilkotut valkosipulinkynnet, yrttiliemikuutio ja säilyketomaatit. Kun pasta on lähes valmis, lisää kastikkeen joukkoon sitruunamehu, yrtit ja mustapippuri.
Valuta al dente pasta ja lisää se kastikkeen joukkoon. Koristele tuoreella basilikalla. Nosta tarjolle parmesania tai pecorinoa, jota voi halutessaan raastaa annoksen päälle.
Miltä maistui
Mieto, hyvä ja nopea arkiruoka. Maistuisi varmaan pikkuväellekin hyvin. Halloumin suolaisuus ja maku uppoaa kastikkeeseen lähes kokonaan. Syöjien tuomio olikin, että "ihan hyvää, mutta ei wau". Halloumisalaatti menee raadin mielestä pastaversion edelle.
Jatkoon kuitenkin tämäkin.
Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti