Meeri Koutaniemen georgialaiset munakoisorullat
Olen pitkään haaveillut Julie & Julia -tyyppisestä kokkailusta. Siis resepti keittokirjasta ja postaus siitä miten meni itse tehtynä, tulokset surutta kaiken kansan nähtäville. Mastering the Art of French Cooking -toteutus per päivä on aivan liian sitovaa, mutta jos aloittaisi tekemällä jotain edes kerran kuussa. Uuden vuoden lupauksia en tehnyt, mutta olkoon tämä matalan kynnyksen kokkailuproggis tämän vuoden uusi juttu. Tästä lähtee.
Meeri Koutaniemen georgialaiset munakoisorullat
Resepti on julkaistu Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä 1/2021.
suolaa itkettämiseen
rypsiöljyä paistamiseen
Täytteeseen:
200 g saksanpähkinöitä
3 kuorittua ja pilkottua valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
tuoreita yrttejä 1 dl kutakin (esim. timjamia, tilliä, oreganoa, sarviapilaa, persiljaa ja korianteria)
2 tl kuivattua korianteria
1 tl cayennenpippuria
1 tl valkoviinietikkaa
1 dl kuumaa vettä
Koristeluun: granaattiomenan siemeniä
Leikkasin ohjeen mukaan munakoisot pituussuunnassa viipaleiksi ja ripottelin päälle suolaa. Ohje oli leikata viipaleet senttimetrin paksuisiksi, mutta osa jäi ohuemmiksi. Sentin paksuuteen kannattaa pyrkiä: ohuemmat menivät rullia kääriessä helposti rikki.
Viipaleet saivat olla itkettymässä 20 minuuttia.
Munakoisojen tekeytyessä tein täytteen. Täyte syntyi vaivattomasti sauvasekoittimen leikkurilla - kaikki kyytiin ja ajellaan sileäksi. Yrtteinä käytin timjamia, persiljaa, oreganoa, basilikaa ja korianteria noin desilitran kutakin. Vettä lisäsin lopuksi vähitellen, kunnes tahna oli sopivan paksuista levitettäväksi.
Munakoisoviipaleet kuivasin talouspaperilla ja paistoin öljyssä 3-5 minuuttia per puoli. Käytin kahta paistinpannua, jotta saisin viipaleet paistettua samaan aikaan ja ruoka valmistuisi nopeammin. Kahdelle pannulle viipaleet eivät ihan mahtuneet, joten suunnitelma ei ihan toiminut.
Paistettujen viipaleiden päälle levitin täytettä. Ohjeessa neuvottiin laittamaan 1 rkl / viipale, mutta munakoisot olivat sen verran pieniä, että oikeampi määrä meillä oli reilu teelusikallinen. Sitten käärin viipaleet rullalle, taitekohta alapuolelle. Tarjoiluvadille laitoin minttua, persiljaa ja basilikaa ja nostelin viipaleet tarjolle. Koristelin granaattiomenan siemenillä ja yrteillä.
Kokkaajan kommentit
Ruoka oli helppo ja joutuisa tehdä. Sotkuisin osa oli granaattiomenan siementen irroittelu.
Tämä kasvisruoka meni heittämällä suosikkilistan ykköseksi, jopa pyörtyneen imaamin ohi. Mahtava tuoksu ja mikä maku!
Ja tältä se näytti. Lehdessä kauniimmalta ja astiat paremmin reseptiin sopivilta. Ihan sievä silti kotonakin tehtynä. Suosittelen kokeilemaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti