Raivohyvä munakoiso
2 munakoisoa
1 tl rypsiöljyä
Jugurttikastike
1 valkosipulinkynsi
n. 200 g turkkilaista jugurttia tai vegaanista vastaavaa
n. 1 tl sormisuolaa
Harissa
2 rkl säilykekirsikkatomaatteja
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl savupaprikajauhetta
1/2 tl chilihiutaleita
(sormi)suolaa
1 rkl tomaattipyrettä
2/3 dl oliiviöljyä
Viimeistelyyn siemeniä ja tuoreita yrttejä, esim. minttua, tai versoja
Tarjoiluun vaaleaa leipää
Tee näin
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Pistele munakoisoihin reikiä veitsellä tai haarukalla. Sivele pinta öljyllä ja laita ritilälle uunin keskitasolle. Laita alatasolle leivinpaperilla vuorattu pelti, johon munakoisosta irtoava neste putoaa. Paahda kiertoilmalla noin 45 minuuttia. Munakoisot ovat valmiita, kun ne ovat kokonaan pehminneet ja hieman romahtaneet kasaan. Nosta kypsät munakoisot kulhoon, jonka peität pellillä. Anna seistä hetken.
Munakoisojen kypsyessä tee kastikkeet. Sekoita murskattu valkosipulinkynsi ja suola jugurttiin. Jätä maustumaan jääkaappiin.
Surauta kirsikkatomaatit tehosekoittimessa tahnaksi. Paahda valkosipulia, savupaprikaa ja chiliä parikymmentä sekuntia kuivassa kattilassa. Lisää tomaattipyre, kirsikkatomaattisose, öljy ja ripaus suolaa. Sekoita ja anna porista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
Paahda auringonkukan- tai muihin siemeniin hieman väriä kuivalla pannulla.
Levitä lautaselle jugurttikastiketta, nosta päälle munakoiso ja mausta suolalla. Lusikoi päälle harissaa. Ripottele pinnalle paahdettuja siemeniä ja koristele tuoreella mintulla tai versoilla.
Tarjoile vaalean leivän kanssa (jolla voit pyyhkiä loput kastikkeet lautaselta).
Miltä maistui?
Nimensä veroinen. Ei ihan vartissa valmista, mutta kannattaa ehdottomasti tehdä.
Alkuperäinen resepti löytyy kirjasta Iman ja Leena - Arkisafkaa -kirjasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti