tiistai 19. marraskuuta 2024

Uusi resepti viikossa 39/52: Vöner-valkosipuliperunat

Vöner-valkosipuliperunat


Helppo vegaaninen lohturuoka yhdessä astiassa valmistuu uunissa lähes itsekseen. Resepti on peräisin Chocochilin sivuilta.

1 kg valkosipuliperunoita (pakaste)
(tai 1 kg perunoita viipaleina ja 6 valkosipulinkynttä hienonnettuna)
200 g Vöneriä
2 prk (4 dl) kaurakermaa
1 tl yrttisuolaa
1 tl sipulijauhetta
mustapippuria myllystä
tuoretta basilikaa

Tee näin

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kaada valkosipuliperunat voideltuun isoon uunivuokaan ja sekoita tasaisesti joukkoon Vönerit. Jätä perunoita päällimmäiseksi.

Lisää mausteet kaurakerman joukkoon ja kaada seos vuokaan. Rouhaise halutessasi mustapippuria ja kuivattua sipulirouhetta pinnalle. 

Paista uunissa noin 1h 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä ja pinta saanut väriä.  Hyvää ruokahalua!   










Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti