Tämäkin erikoiselta kuulostava ruokalaji tarttui mukaan ravintola Karpista. Parempaa kuin uskoisit!
Grillattua vesimelonia kimchi-glaseerauksella
vesimelonia sopiviksi paloiksi leikattuna ja kuorittuna
n. 3 reilua haarukallista kimchiä kastikkeineen
loraus (kuusenkerkkä)siirappia
loraus soijakastiketta
kukkurallinen teelusikallinen misotahnaa
Tee näin
Laita uuni kuumenemaan grillivastukselle 250-275 asteeseen
Leikkaa vesimelonista 1-2 sopivan kokoista palaa syöjää kohden ja poista kuori. Palat saavat olla noin 1-1,5 cm paksuisia.
Ota kimchiä purkista reilut haarukalliset tehosekoittimeen. Arvioi määrää vesimelonipalojen koon mukaan. Pienestä pyöreästä melonista leikattuun viipaleeseen noin haarukallinen kimchiä oli sopiva määrä. Lorauta joukkoon mieltymyksesi mukaan siirappia, soijakastiketta ja misotahnaa. Aja sileäksi ja maista - lisää makeutta siirapilla tai suolaisuutta soijakastikkeella makusi mukaan.
Laita vesimeloniviipaleet uuninkestävälle vadille tai pellille. Voit halutessasi tehdä vesimelonin pintaan ruudukon, johon kastike uppoaa. Levitä lusikalla päälle kimchikastiketta ja tasoita.
Kypsennä uunissa muutama minuutti, kunnes kastike on saanut väriä.
Jatkoon vai ei? Muita kommentteja?
Ravintolassa annos tarjoiltiin porsaanlihan kera, meillä kaverina oli kalaa. Vahva kimchi peittää helposti kaiken muun alleen, mutta toisaalta se sopii loistavasti kalankin kastikkeeksi. Kastiketta ei kannata laittaa liian paksulti.
Superhelppo ja nopea lisuke. Varmasti jatkoon! Ja kesällä kokeiluun halsterissa puugrilliin.
Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti