Gluteenittomat sitruunapikkuleivät
Tämän ohjeen kanssa kävi vähän nolosti. En löytänyt enää varmasti, mistä pikkuleipien resepti alunperin oli kotoisin. Kuvan olin kyllä laittanut talteen blogia varten.
Isoa vahinkoa reseptin puuttumisesta tuskin tulee, sillä keksin maku ja rakenne oli mielestäni lähinnä pahvisen höttöinen. Kuorrutteen sitruunaisuus vähän korjasi tilannetta. Muistan käyttäneeni reseptiin perunajauhoja ja mantelijauhoja, jotta taikina olisi gluteenittoman lisäksi vehnätön. Tämä nettiresepti tuntui ohuesti tutulta - voisiko olla oikea?
3,5 dl jauhoja, 1 tl soodaa, ripaus suolaa. 125 g margariinia, 1,75 dl sokeria, ripaus vaniljasokeria, 1 rkl luomusitruunan kuorta raastettuna, pari ruokalusikallista sitruunamehua.
Sekoita kuivat aineet. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää margariiniseokseen sitruunankuoriraaste, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon jauhoseos.
Muotoile taikinasta palloja ja litistä ne pellille kekseiksi. Jos et kuorruta keksejä, kierittele ne ennen litistystä sokerissa.
Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. Keksien kuuluu jäädä kalpeiksi.
Kuorrutteen tein sitruunamehusta ja tomusokerista, ja päälle laitoin luomusitruunan kuoriraastetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti