torstai 28. marraskuuta 2024

Uusi resepti viikossa 44/52: Sitruunapikkuleivät


 Gluteenittomat sitruunapikkuleivät


Tämän ohjeen kanssa kävi vähän nolosti. En löytänyt enää varmasti, mistä pikkuleipien resepti alunperin oli kotoisin. Kuvan olin kyllä laittanut talteen blogia varten. 

Isoa vahinkoa reseptin puuttumisesta tuskin tulee, sillä keksin maku ja rakenne oli mielestäni lähinnä pahvisen höttöinen. Kuorrutteen sitruunaisuus vähän korjasi tilannetta.  Muistan käyttäneeni reseptiin perunajauhoja ja mantelijauhoja, jotta taikina olisi gluteenittoman lisäksi vehnätön. Tämä nettiresepti tuntui ohuesti tutulta - voisiko olla oikea?

3,5 dl jauhoja, 1 tl soodaa, ripaus suolaa. 125 g margariinia, 1,75 dl sokeria, ripaus vaniljasokeria, 1 rkl luomusitruunan kuorta raastettuna, pari ruokalusikallista sitruunamehua. 

Sekoita kuivat aineet. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää margariiniseokseen sitruunankuoriraaste, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon jauhoseos.  

Muotoile taikinasta palloja ja litistä ne pellille kekseiksi. Jos et kuorruta keksejä, kierittele ne ennen litistystä sokerissa. 

Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. Keksien kuuluu jäädä kalpeiksi.

Kuorrutteen tein sitruunamehusta ja tomusokerista, ja päälle laitoin luomusitruunan kuoriraastetta. 




Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti