
Kuva ruma, maku mainio!
Raikas vegaaninen juustokakku ilman uunia
Pohja
150 g Biscoff-keksejä tai vastaavia, esim. vegaanisia kaurakeksejä50 g Eleplant-voita tai maidotonta margariinia
Sulata margariini. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa esim. kaulimella. Yhdistä keksimurut margariiniin.
Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Korkeamman ja näyttävämmän kakun saat, kun käytät pientä vuokaa. Siistit reunat saat, kun vuoraat vuoan reunat kelmulla.
Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
Täyte
2,5 dl kasvipohjaista vispiä300 g Alpro Green Style Vanilja -rahkaa tai kauratuorejuustoa tai vastaavaa
1 dl marjapyrettä, esim. mansikkaa
0,5 - 0,75 dl sokeria (marjapyreen makeudesta riippuen)
(vaniljasokeria)
2 pussia Vegegeliä tai soveltuva määrä agar agaria
Sekoita rahka ja sokeri(t) notkeaksi.
Vaahdota vispi.
Sekoita marjapyre ja Vegegel kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoitellen. Anna jäähtyä pienen hetken. Lisää marjapyre rahkaseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kääntele viimeiseksi joukkoon kuohkea vispi ja kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.
Hyydytä jääkaapissa vähintään muutama tunti tai yön yli.
Koristele hyytynyt kakku halutessasi marjakiilteellä.
Kiille
3 dl kauniin väristä marjapyrettä (esim. mansikka ja mustikka toimivat hyvin)0.5 tl agar agaria tai 1 ps Vegegeliä
Sekoita pyre ja hyydyke kattilassa. Kiehauta hiljalleen koko ajan sekoitellen. Keittele muutama minuutti hyydykeaineen ohjeesta riippuen.
Anna jäähtyä tovi ja nostele varovasti lusikalla hyytyneen kakun päälle. Hyydytä vielä kylmässä noin 2 tuntia.
Miten onnistui? Meneekö jatkoon? Muita vinkkejä?
Pehmeä, samettinen, herkullinen, ei liian makea. Jatkoon menee. Tässä taisi käydä se kuuluisa aloittelijan tuuri, kun hyytyminen onnistui - lusikoitava, mutta ei liian kova täyte.
Agar agarin kanssa itselläni on joskus tuuripeliä, millainen koostumus tulee. Oikea annostus kannattaakin tarkistaa purkin kyljestä - merkeissä on eroja.
Vegegelin annostelun nyrkkisääntö on 1 pussi vegegeliä / 3 dl nestettä leikattavissa hyytelöissä. Jos käytät kiilteeseen mehua, tai täytteeseen kovin juoksevaa marjapyrettä tai sosetta, tarvitset hyydykettä enemmän.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti