lauantai 9. marraskuuta 2024

Uusi resepti viikossa 38/52: Gado gado -salaatti

 


Gado gado -salaatti


1/4 punakaali
1/2 kurkku
6 retiisiä
2 porkkanaa
2 kesäsipulia
8 pientä keitettyä perunaa
100 g vihreitä papuja
1 pkt Green & Gold -valkosipulimaustettuja suikaleita (tai maustettuja soijasuikaleita, marinoitua tofua tai tempeä 250 g)
3 rkl rypsiöllyä
1 ruukku korianteria
2 limettiä

Pähkinäkastike


200 g cashewpähkinöitä
4 pientä salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipalko
2 tl hienonnettua inkivääriä
3 rkl rypsiöljyä
1 rkl fariinisokeria
1 rkl soijakastiketta
165 ml kookoskermaa

Tee näin

Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä.

Kuori ja hienonna sipulit, viipaloi chili ja hienonna inkivääri. Kuullota öljyssä muutama minuutti. Lisää pähkinät, fariinisokeri, soijakastike ja kookoskerma. Anna kiehahtaa. 

Anna kastikkeen jäähtyä hetki ja kaada tehosekoittimeen. Aja karkeaksi tahnaksi. Ohenna tarvittaessa vedellä. 

Huuhtele ja pilko kasvikset. Viipaloi perunat. Paista Gold & Green -suikaleet pannulla.

Asettele salaatin aineet tarjoiluvadille, älä sekoita. Koristele korianterilla ja limellä. Tarjoile pähkinäkastikkeen kanssa. 





Miltä maistui?

Kasviksia voi vaihdella oman maun mukaan ja sen mukaan mitä kaapista löytyy. Punakaali oli kiva, rapea lisä, jota meillä ei liian usein syödä. Pähkinäkastike oli tosi herkullinen.  Gado gadon aineet meiltä löytyvät soveltaen usein kaapista, joten tästä ehkä tulee yksi mitäs tänään syötäisiin -ratkaisuista; varsinkin, jos jääkaapissa on ylijääneitä, valmiiksi keitettyjä perunoita. 

Jatkoon!


Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti