Kettukarkit
** Huom! Tarkista annostelu käyttämäsi hyytelöimisaineen ohjeesta.**
Tee näin
Kuumenna mehu uudelleen kattilassa ja lisää sokeri. Sekoittele, kunnes sokeri sulaa ja lisää agar agar. Ruokakaupan ja apteekin agar agarin annostelussa on eroja, joten tarkista ohje oman purkkisi kyljestä.
Keitä 5-10 minuuttia. Kaada sen jälkeen marmeladiseos leivinpaperin päälle vuokaan.
Valitse vuoan koko siten, että saat sopivan pakuisia makeisia - itse käytin noin 10 x 15 cm kokoista rasiaa hieman pienempään mehumäärään.
Anna hyytyä huoneenlämmössä yön yli ja paloittele makeisiksi. Anna kuivua muutama tunti tai vielä toisen yön yli ennen sokerointia.
Vinkit
Toisella kerralla pakastin pihlajanmarjat kirpeyden taltuttamiseksi ja keittelin sitten vasta mehuksi. Mehu olikin parempaa, mutta täysin samalla ohjeella marmeladi jäi liian pehmeäksi, jotta sitä olisi voinut leikata. Tämä levitettävä pihlajanmarjamarmeladi päätyikin sitten juustokakun mausteeksi (ja toimi loistavasti).
Kolmatta kertaa varten on uusi satsi pihlajanmarjoja pakkasessa odottamassa.
Alkuperäinen resepti Minkun Matkassa blogista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti