sunnuntai 9. tammikuuta 2022

Joulukuun J&J-postaus: Cacio e Pepe


400 g spagettia
2l vettä
2 tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
200 g pecorinoa
1 rkl kokonaisia mustapippureita
4 rkl oliiviöljyä
0,5-1 tl suolaa
1/4 tl sokeria

1/2 ruukku lehtipersiljaa

Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Ota talteen pari desiä keitinvettä, kun valutat pastan.

Pastan kiehuessa hienonna valkosipuli ja raasta juusto hienoksi. 

Paahda kokonaisia pippureita kuivalla pannulla hetki ja rouhi ne sitten morttelissa karkeaksi rouheeksi.

Kuullota valkosipulia öljyssä hetki, mutta älä ruskista. Lisää pannulle valutettu pasta ja pippurit. 

Lisää 1 dl keitinvettä. Lisää juustoraaste ja loput keitinvedestä. Sekoita voimakkaasti, jotta juusto sulaa ja muodostaa veden kanssa kastikkeen pastalle. Mausta lopuksi suolalla ja sokerilla. Viimeistele persiljasilpulla.


* Everything you see, I owe to spaghetti. *
 - Sophia Loren



Vuoden 2021 uusi juttu: Julie & Julia -tyyliin uusi resepti (vähintään 1 x kk)  ja postaus siitä miten meni itse tehtynä. Listan aiemmista kokkailuista löydät tästä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti