200 g pecorinoa
1 rkl kokonaisia mustapippureita
4 rkl oliiviöljyä
0,5-1 tl suolaa
1/4 tl sokeria
1 rkl kokonaisia mustapippureita
4 rkl oliiviöljyä
0,5-1 tl suolaa
1/4 tl sokeria
1/2 ruukku lehtipersiljaa
Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Ota talteen pari desiä keitinvettä, kun valutat pastan.
Pastan kiehuessa hienonna valkosipuli ja raasta juusto hienoksi.
Paahda kokonaisia pippureita kuivalla pannulla hetki ja rouhi ne sitten morttelissa karkeaksi rouheeksi.
Kuullota valkosipulia öljyssä hetki, mutta älä ruskista. Lisää pannulle valutettu pasta ja pippurit.
Lisää 1 dl keitinvettä. Lisää juustoraaste ja loput keitinvedestä. Sekoita voimakkaasti, jotta juusto sulaa ja muodostaa veden kanssa kastikkeen pastalle. Mausta lopuksi suolalla ja sokerilla. Viimeistele persiljasilpulla.
* Everything you see, I owe to spaghetti. *
- Sophia Loren
- Sophia Loren
Vuoden 2021 uusi juttu: Julie & Julia -tyyliin uusi resepti (vähintään 1 x kk) ja postaus siitä miten meni itse tehtynä. Listan aiemmista kokkailuista löydät tästä:
Tammikuu 2021: Georgialaiset munakoisorullat
Helmikuu 2021: Bistecca all Fiorentina
Maaliskuu 2021 (1/2): Rapea ruusukaali-artisokkagratiini
Maaliskuu 2021 (2/2): Bataatti-sienipolenta ja tomaatteja
Huhtikuu 2021: Nopea purjo-orzotto parsan, hasselpähkinöiden ja rukolan kera
Toukokuu 2021: Georgialainen lobio-muhennos
Kesäkuu 2021: Villiä lähiruokaa
Elokuu 2021: Kesäkurpitsapyörykät
Joulukuu 2021: Cacio & Pepe
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti