maanantai 5. huhtikuuta 2021

Maaliskuun J&J-kokkailut, osa 2: Bataatti-sienipolenta ja tomaatteja

Kyselin ystäviltä ja Twitter-tutuilta vinkkejä, mitä ottaisin Julie & Julia -kokkailuihin seuraavaksi työn alle. Sain haasteen: ystävä valitsee kolme ruokalajia, minä kokkaan ja postaan tulokset. Hyvät reseptit olikin valinnut. Tässä niistä #2.

Resepti on keittokirjasta Rukmini Iyer. The Green Roasting Tin. Vegan & Vegetarian One Dish Dinners.

Bataatti-sienipolenta ja tomaatteja   

150 g polentaa 
400 g kasvislientä
3 rkl oliiviöljyä
300 g bataattia kuorittuna & paloiteltuna pieniksi paloiksi
mustapippuria myllystä

300 g viipaloituja sieniä (esim. portobello-sieniä)
250 g kirsikkatomaatteja puolikkaina
2 valkosipulinkynttä 
1 tl merisuolaa
mustapippuria myllystä

Kastike

15 g hienoksi silputtua lehtipersiljaa 
1 sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl chilihiutaleita

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja laita vuokaan polenta, kasvisliemi, 2 rkl oliiviöljyä ja bataattikuutiot. Sekoita hyvin ja mausta mustapippurilla. Laita uuniin 40 minuutiksi. 

Sekoita viipaloidut sienet, tomaatit, murskattu valkosipuli, suola, pippuri  ja ruokalusikallinen oliiviöljyä keskenään.

Kun vuoka on ollut 40 minuuttia uunissa, sekoita hyvin ja lisää sienisekoitus vuoan päälle. Paista vielä 15 minuuttia, kunnes sienet ovat pehmenneet ja polenta rapeahkoa. 

Tee kastike sekoittamalla kastikeainekset keskenään. 

Tarjoa ruoka kastikkeen ja vihreän salaatin kanssa. Toimii hyvin myös lämmitettynä, jos kaikki ei hupene kerralla.


Vuoden 2021 uusi juttu: Julie & Julia -tyyliin resepti keittokirjasta (vähintään 1 x kk)  ja postaus siitä miten meni itse tehtynä. Listan aiemmista kokkailuista löydät tästä:

Tammikuu 2021: Georgialaiset munakoisorullat

Helmikuu 2021: Bistecca all Fiorentina

Maaliskuu 2021: Rapea ruusukaali-artisokkagratiini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti