Perunalaatikkoblinit kuuluvat osastolle joulun hävikkiruoan vähentäminen. Meillä perunalaatikkoa jäi yli sen verran vähän, että varsinaista haastetta sen hyödyntämiseksi ei päässyt syntymään.
Lopusta laatikosta sain aikaiseksi kaksi muhkeaa bliniä lounaspöytään.
Taikina:
Pari reilua desiä perunalaatikkoa (ilman kuorta)
1 kananmuna
0,75 dl maitoa / kauramaitoa / kermaa
n. 1 dl jauhoja (3/4 tattarijauhoa + 1/4 vehnäjauhoa)
1 kananmuna
0,75 dl maitoa / kauramaitoa / kermaa
n. 1 dl jauhoja (3/4 tattarijauhoa + 1/4 vehnäjauhoa)
Paistamiseen voita
Kaikki aineet sekoitetaan taikinaksi. Taikinan ei tarvitse tekeytyä, joten voit paistaa blinit saman tien blinipannulla voissa molemmin puolin. Käytä mietoa tai keskilämpöä, tai saatat saada yhtä tummanhiveitä luomuksia kuin minä. Taikina on pehmeää, joten tukeva lasta on tarpeen kääntämisessä.
Oikeaoppisesti kananmunan valkuainen kuuluisi vaahdottaa ja lisätä taikinaan viimeisenä varovasti käännellen. Tällä kertaa oikaisin. Jos blinitaikinaa olisi ollut enemmän, olisin tehnyt valkuaisten vaahdottamisen kuohkeuttaakseni taikinaa.
Oletin blinien olevan makeita, mutta imeltynyt maku ei tullut läpi oikeastaan yhtään. Mainiosti maistuivat smetanan kera. Ehdottomasti sopivat tarjottavaksi myös mädin, sipulin ja kalan kanssa.
Viime vuonna kokeilin erilaisia uusia reseptejä Julie & Julia -tyyliin. Sen verran mukavaa oli, että tästä kokeilusta taitaa tulla tapa :) Olkoot perunalaatikkoblinit vuoden 2022 ensimmäinen Julie & Julia -reseptikokeilu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti