lauantai 3. heinäkuuta 2021

Heinäkuun J&J-kokkailut: kanaa bastardo

Mikä määrä valkosipulia, laakerinlehteä ja chiliä. Mutta ei yhtään liikaa! Ohje on Jamie Oliverin Jamien italiainen keittiö -keittokirjasta.

Tästä ruoasta tuli suosikki, pienillä tuunauksilla tietysti. Kokonaisen kanan sijaan meillä käytettiin valmiita annospaloja. Tuoreita laakerinlehtiä ei ollut, joten niiden sijaan pannulle meni kuivattuja - näppituntumalla, ei ihan noin montaa.

Kanaa bastardo

Kokonainen kana (2 kg)
oliiviöljyä
20 valkosipulinkynttä
20 tuoretta laakerinlehteä
20 tuoretta eriväristä chilipaprikaa
suolaa, pippuria
1 dl punaviinietikkaa
(1 rkl juoksevaa hunajaa)


Lämmitä uuni 180 asteeseen. Paloittele kana, laita palat nahkapuoli alaspäin uuninkeställe paistinpannulle (valurautainen matalahko pannu toimii hyvin!)  ja paista tilkassa öljyä, kunnes paloissa on kaunis kullanruskea väri. 

Tee pannulle tilaa ja lisää kokonaiset kuorimattomat valkosipulinkynnet ja laakerinlehdet. Tee chilipaprikoiden pintaan viiltoja ja lisää ne pannulle. Paista pari minuuttia, sekoita ja lisää viinietikka. Lorauta mukaan tilkka vettä ja reilusti (meri)suolaa ja mustapippuria myllystä. Peita pannu rutistetulla märällä leivinpaperilla ja laita uuniin 45-50 minuutiksi, kunnes ainekset ovat kauttaaltaan kypsiä. Lisää halutessasi hunajaa, kun otat pannun uunista. 

Alkuperäisessä ohjeessa chilipaprikat kuoritaan ja siemenet poistetaan ennen tarjoilua. Meillä ne saivat olla ihan tällaisinaan myös tarjoiluvaiheessa. Valkosipulin kynnet saa helposti kukin syöjä puristeltua kuorestaan omalla lautasellaan. 

Tarjoile kanaa bastardo hyvän leivän ja raikkaan salaatin kera. Lisukkeena toimii oivallisesti myös pasta, joka saa ihanasti makua paistoliemestä. Buon appetito!





Vuoden 2021 uusi juttu: Julie & Julia -tyyliin uusi resepti (vähintään 1 x kk)  ja postaus siitä miten meni itse tehtynä. Listan aiemmista kokkailuista löydät tästä:

Tammikuu 2021: Georgialaiset munakoisorullat

Helmikuu 2021: Bistecca all Fiorentina

Maaliskuu 2021 (1/2): Rapea ruusukaali-artisokkagratiini

Maaliskuu 2021 (2/2): Bataatti-sienipolenta ja tomaatteja

Huhtikuu 2021: Nopea purjo-orzotto parsan, hasselpähkinöiden ja rukolan kera 

Toukokuu 2021: Georgialainen lobio-muhennos

Kesäkuu 2021: Villiä lähiruokaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti