Kesäkurpitsa on yksi lempikasviksistani. Se taipuu vaikka minkälaisiin ruokiin. Tämän kesän uusi resepti löytyi alunperin somen syöveristä, ja päätyi kertaheitolla supersuosikiksi.
Mittana reseptissä on jenkkiläisittäin "kupillinen" eli noin 2 dl. Reseptistä tulee noin 16 pyörykkää.
Tarjoa kesäkurpitsapyörykät lämpimänä tomaattikastikkeen kanssa pääruokana tai lisukkeena. Itse suosin raikasta tomaattikastiketta, jota ei keitetä. Kokeile oman lempitomaattikastikkeesi kera!
Valkosipuliset kesäkurpitsapyörykät
1 kupillinen raastettua ja valutettua kesäkurpitsaa
1 kananmuna
1/3 kupillinen kuivia leivänmuruja (korppujauhoa)
1/4 kupillinen parmesanraastetta
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 ruokalusikallista tuoretta ruohosipulisilppua
1 ruokalusikallinen tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 teelusikallinen tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 teelusikallinen tuoretta oreganoa hienonnettuna
maun mukaan suolaa ja mustapippuria myllystä
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Sekoita kaikki aineet keskenään taikinaksi. Pyörittele pyöryköiksi ja laita pellille kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Tomaattikastike
1 prk tomaattimurskaa (400 g) tai säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2 valkosipulinkynttä
reilusti tuoretta basilikaa
suolaa ja pippuria myllystä
ruokalusikallinen hyvää oliviiöljyä
Jos käytät kokonaisia säilöttyjä tomaatteja, murskaa niitä kevyesti esim. sauvasekoittimella. Lisää tomaattimurskan joukkoon kaksi hienonnettua valkosipulinkynttä ja kourallinen revittyjä basilikanlehtiä. Lorauta joukkoon hyvää oliiviöljyä noin ruokalusikallinen sekä suolaa ja mustapippuria myllystä maun mukaan. Sekoita ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään useamman tunnin ajan kannellisessa astiassa.
Vuoden 2021 uusi juttu: Julie & Julia -tyyliin uusi resepti (vähintään 1 x kk) ja postaus siitä miten meni itse tehtynä. Listan aiemmista kokkailuista löydät tästä:
Tammikuu 2021: Georgialaiset munakoisorullat
Helmikuu 2021: Bistecca all Fiorentina
Maaliskuu 2021 (1/2): Rapea ruusukaali-artisokkagratiini
Maaliskuu 2021 (2/2): Bataatti-sienipolenta ja tomaatteja
Huhtikuu 2021: Nopea purjo-orzotto parsan, hasselpähkinöiden ja rukolan kera
Toukokuu 2021: Georgialainen lobio-muhennos
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti