250 g edamameja (pakaste)
1 kurkku
0,5 tl suolaa
500 g varhaiskaalia
3 rkl seesaminsiemeniä
1 ruukku tuoretta korianteria
Kastike
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl seesamiöljyä
2 rkl hunajaa tai kuusenkerkkäsiirappia vegaaniversioon
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl limettimehua
1 rkl soijakastiketta
1 tl suolaa
Tee näin
Kiehauta edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin.
Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Juustohöylä tai mandoliini on oiva apuväline. Laita kurkkuviipaleet kulhoon, sekoita mukaan suola ja jätä tekeytymään 10 minuutiksi.
Leikkaa varhaiskaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Laita kaalisuikaleet ja jäähtyneet edamamet sekoituskulhoon.
Paahda seesaminsiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla pari minuuttia ja siirrä jäähtymään.
Sekoita kastikkeen ainekset.
Valuta kurkut hyvin ja puristele ylimääräistä nestettä pois. Lisää kurkut kulhoon.
Ripottele joukkoon paahdetut seesaminsiemenet ja hienonnettu korianteri.
Sekoita kastike joukkoon juuri ennen tarjoilua. Asettele salaatti laakeaan tarjoiluastiaan.
Miltä maistui? Miten tuunasin?
Kurkkuviipaleet jäivät valutuksesta ja puristelusta huolimatta makuuni liian vetisiksi. Ehkä viipaleet olivat liian ohuita? Seuraavalla kerralla täytyy kokeilla leikata viipaleet veitsellä.
Kastikkeessa käytin kuusenkerkkäsiirappia hunajan sijaan. Ja kyllä, tämäkin salaatti päätyi vakiolistalle. Rapeaa ja raikasta, ja kastike oli erinomaisen hyvää, kuten alkuperäisessä Hesarin jutussakin todetaan.Alkuperäinen resepti: https://www.hs.fi/ruoka/art-2000011260740.html
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti