Pannumunat florentine
3 salottisipulia
2 rkl voita
150 g tuoretta pinaattia ja/tai nokkosta
ripaus muskottipähkinää
suolaa
2 dl kaurakermaa tai kuohukermaa
4 kananmunaa
1 dl raastettua pecorinoa
Tarjoiluun rapeakuorista vaaleaa leipää
Tee näin
Kuori ja hienonna sipulit ja paista voissa pari minuuttia. Lisää tuore pinaatti tai ryöpätty nokkonen ja paista vielä minuutin verran.
Lisää muskotti, ripaus suolaa ja kerma. Kiehauta. Vähennä lämpöä, tee pinaattikermaseokseen kolot kananmunille ja riko kananmunat pannulle. Kypsennä keskilämmöllä noin viisi minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt.
Siirrä pannu pois liedeltä, ripottele kananmunien päälle suolaa ja ripottele juustoraaste pinnalle. Tarjoa hyvän leivän kera.
Miltä maistui?
Mainio aamiais- tai lounaspannu vahvakuorisen hapanjuurileivän kera! Hyödynsin pinaatin lisukkeena ryöpättyä nokkosta. Tästä pannuruoasta tuli vakio meidän ruokalistalle varsinkin näin kesäaikaan, kun nokkosta on tuoreena saatavilla ihan omasta pihasta.
Alkuperäinen resepti löytyi Helsingin Sanomista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti