Munakoisopasta
250 g pappardelle nauhapastaa
1 munakoiso
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
2 tl oreganoa
500 g tomaattimurskaa
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria myllystä
1 pkt mozzarellaa, esimerkiksi 220 g paketti Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala -juustoa
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
Tee näin
Kuutioi munakoiso reiluksi paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Ruskista munakoisot pienissä erissä öljyssä. (Munakoisoa ei tarvitse itkettää.)
Kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää sipulisilpun joukkoon ruskistetut munakoisokuutiot ja oregano. Sekoittele ja hauduttele hetki.
Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kastiketta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes munakoisot pehmenevät.
Keitä kastikkeen muhiessa pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Valuta kypsä pasta ja sekoita kastikkeen kanssa. Revi mozzarellasta paloja ja ripottele ne ruoan päälle suikaloitujen basilikanlehtien kanssa.
Tarjoa lisäksi parmesania tai pecorinoa.
Miltä maistui?
Ei voi mennä pieleen, jos ruoassa on munakoisoa ja pastaa. Ehdottomasti jatkoon.
Resepti on K-Ruoka Reseptit -sivulta.
Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti