Vaihteeksi jälkiruokaa!
Valkosuklaamascarponemousse
2 dl kuohukermaa
purkki mascarponea
1 vaniljatanko tai 2 tl vaniljasokeria
145 g valkosuklaata
2 rkl tomusokeria
Mustikkapyre
2 dl mustikoita
1 rkl tomusokeria
1 tl sitruunamehua
Koristeluun mustikoita, tuoretta minttua tai sitruunamelissaa
Tee näin
Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki.
Sekoita vaniljatangosta kaavitut siemenet tai vaniljasokeri tomusokeriin (vähennä tomusokerin määrää, jos käytät vaniljasokeria).
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tasaiseksi mascarponen kanssa. Lisää vanilja ja tomusokeri sekä viimeiseksi valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi.
Raasta sitruunankuori. Soseuta mustikat. Sekoita kaikki pyreen aineet keskenään.
Kokoa annokset kerrostamalla moussea ja pyrettä laseihin tai jälkiruokamaljoihin. Koristele mustikoilla ja muutamalla mintun tai sitruunamelissan lehdellä.
Miltä maistui
Lasien sijaan kokosin itsenäisyyspäivän dinnerin jälkiruoan isompaan tarjoiluastiaan, josta jokainen sai lohkaista haluamansa määrän. Sen verran nopeasti jälkkäri hävisi pöydästä, että edes kuvaa ei ehditty ottaa. Jatkoon taisi mennä :) Myös ei-niin-innostunut-valkosuklaafani tykkäsi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti