tiistai 10. joulukuuta 2024

Uusi resepti viikossa 48/52: Valkosuklaamascarponemousse

 Vaihteeksi jälkiruokaa! 

Valkosuklaamascarponemousse

2 dl kuohukermaa
purkki mascarponea
1 vaniljatanko tai 2 tl vaniljasokeria
145 g valkosuklaata
2 rkl tomusokeria

Mustikkapyre

2 dl mustikoita
1 rkl tomusokeria
1 tl sitruunamehua

Koristeluun mustikoita, tuoretta minttua tai sitruunamelissaa 

Tee näin

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki.

Sekoita vaniljatangosta kaavitut siemenet tai vaniljasokeri tomusokeriin (vähennä tomusokerin määrää, jos käytät vaniljasokeria). 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tasaiseksi mascarponen kanssa. Lisää vanilja ja tomusokeri sekä viimeiseksi valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi.

Raasta sitruunankuori. Soseuta mustikat. Sekoita kaikki pyreen aineet keskenään.

Kokoa annokset kerrostamalla moussea ja pyrettä laseihin tai jälkiruokamaljoihin. Koristele mustikoilla ja muutamalla mintun tai sitruunamelissan lehdellä. 

Miltä maistui

Lasien sijaan kokosin itsenäisyyspäivän dinnerin jälkiruoan isompaan tarjoiluastiaan, josta jokainen sai lohkaista haluamansa määrän. Sen verran nopeasti jälkkäri hävisi pöydästä, että edes kuvaa ei ehditty ottaa. Jatkoon taisi mennä :) Myös ei-niin-innostunut-valkosuklaafani tykkäsi. 


Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti