Miso-sienipasta
350 g pastaa
0,5 - 1 l puhdistettuja sieniä
3 valkosipulinkynttä
150 g pecorinoa hienoksi raastettuna
oliiviöljyä
voita
(muutama oksa rosmariinia tai timjamia)
2 tl vaaleaa misotahnaa
n. 2 dl pastan keitinvettä
suolaa
mustapippuria myllystä
Viimeistelyyn raastettua pecorinoa tai parmesania
Tee näin
Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
Paloittele sienet, kuori ja viipaloi valkosipuli. Raasta juusto.
Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää hieman öljyä ja nokare voita sekä valkosipuli ja halutessasi yrtit. Paista muutama minuutti.
Valuta kypsä pasta ja ota pari desiä keitinvettä talteen.
Lisää pasta, misotahna ja reilu desi keitinvettä pannulle. Anna kiehahtaa. Sekoita joukkoon juustoraaste ja lisää tarvittaessa loput keitinvedestä.
Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti, ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
Miltä maistui? Miten tuunasin?
Sieninä käytin litran verran pakastettuja, paistettuja kantarelleja. Nesteenpoistoon ei mennyt aikaa, ja kantarelli toimi maultaan mainiosti pastan ja mison kanssa.
Yrttejä ei tuoreena ollut kotona. Öljyn, voin ja tuoreyrttien sijaan laitoin pannulle niin ikään pakastimen aarteista yhden yrttiöljykuution.
Pasta oli maultaan mieto. Ensi kerralla tuoreyrtit mukaan sekä misoa, pippuria ja ehkä myös valkosipulia hieman reilummin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti