tiistai 10. joulukuuta 2024

Uusi resepti viikossa 47/52: Miso-sienipasta


Miso-sienipasta 

350 g pastaa
0,5 - 1 l puhdistettuja sieniä 
3 valkosipulinkynttä
150 g pecorinoa hienoksi raastettuna
oliiviöljyä
voita
(muutama oksa rosmariinia tai timjamia)
2 tl vaaleaa misotahnaa
n. 2 dl pastan keitinvettä
suolaa
mustapippuria myllystä

Viimeistelyyn raastettua pecorinoa tai parmesania


Tee näin

Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. 

Paloittele sienet, kuori ja viipaloi valkosipuli. Raasta juusto.

Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää hieman öljyä ja nokare voita sekä valkosipuli ja halutessasi yrtit. Paista muutama minuutti.

Valuta kypsä pasta ja ota pari desiä keitinvettä talteen. 

Lisää pasta, misotahna ja reilu desi keitinvettä pannulle. Anna kiehahtaa. Sekoita joukkoon juustoraaste ja lisää tarvittaessa loput keitinvedestä.

Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti, ja ripottele pinnalle juustoraastetta. 

Miltä maistui? Miten tuunasin?

Sieninä käytin litran verran pakastettuja, paistettuja kantarelleja. Nesteenpoistoon ei mennyt aikaa, ja kantarelli toimi maultaan mainiosti pastan ja mison kanssa.  

Yrttejä ei tuoreena ollut kotona. Öljyn, voin ja tuoreyrttien sijaan laitoin pannulle niin ikään pakastimen aarteista yhden yrttiöljykuution. 

Pasta oli maultaan mieto. Ensi kerralla tuoreyrtit mukaan sekä misoa, pippuria ja ehkä myös valkosipulia hieman reilummin. 




Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti