Pehmeät sitruunapikkuleivät
150 g huoneenlämpöistä voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl sokeria
2 kananmunaa
2 rkl sitruunankuorta raastettuna
0,5 dl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2-3 dl tomusokeria
Tee näin
Vatkaa voi, tuorejuusto ja sokeri voimakkaasti esim. yleiskoneella kuohkeaksi ja vaaleaksi noin 4 minuutin ajan.
Lisää joukkoon kanamunat, raastettu sitruunankuori, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Jatka vatkaamista vielä noin minuuttin ajan, kunnes aineet ovat sekoittuneet hyvin.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää taikinaan. Kääntele taikina tasaiseksi.
Peitä kelmulla ja nosta kulho jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
Pyörittele kylmästä taikinasta halkaisijaltaan 2,5 cm kokoisia palloja. Pyörittele pallot runsaassa tomusokerissa. Asettele pallot pellille, noin 12 per pelti.
Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia. Keksien on tarkoitus jäädä keskeltä pehmeiksi.
Miltä maistui? Miten onnistui?
Ei jatkoon. Vaikka kerrankin seurasin ohjetta kirjaimellisesti, kekseistä ei tullut ollenkaan samanlaisia kuin ohjeen kuvassa. Pyöreiden palleroiden sijaan keksit levisivät pellille kauralastujen tapaan. Maussakaan ei sitä sitruunaa ollut minun makuuni riittävästi. Pehmeitä, kalpeita, levinneitä ja maultaan vaisuja. En taida kokeilla toiste.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti