Punajuurikiusaus
n. 1 kg punajuuria
1 sipuli
1 pkt (170 g) aurajuustoa
2 dl kermaa ja/tai kasvislientä
mustapippuria myllystä
(suolaa)
Tee näin
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Raasta tai pilko pestyt, kuoritut punajuuret julienne-tyyppisiksi suikaleiksi.
Kuori ja silppua sipuli.
Kuori ja silppua sipuli.
Laita uunivuokaan kerroksittain punajuuria, sipulia ja murustettua aurajuustoa.
Kaada päälle kerma tai kasvisliemi. Rouhi vuoan päälle mustapippuria ja tarvittaessa ripaus suolaa.
Paista noin tunnin ajan tai kunnes punajuuret ovat kypsiä. Hyvää ruokahalua!
Miltä maistui?
Hyvää! Mainio talven uuniruoka. Ei tosin vartissa valmista - kuorimiseen ja pilkkomiseen menee oma aikansa, mutta helppo ruoka joka tapauksessa. Pilkkomista nopeuttaa, jos on yleiskone, jossa on julienneterä tai vastaava. Aurajuusto tekee mausta täyteläisen, ja kerralla tulee iso vuoallinen. Jatkoon!
Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti