Munakoisoa valkosipulikastikkeessa
300 g munakoisoa
merisuolaa
vettä
2 rkl maissitärkkelystä
4 valkosipulin kynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
2 kevätsipulia
2 rkl pixian doubanjiang -tahnaa
2 tl (tai maun mukaan) pikkelöityä chiliä
Kastike
1 rkl mustaa chinkiang-etikkaa 2 tl soijakastiketta 2 rkl sokeria 5 rkl vettä
1 rkl maissitärkkelystä
Tee näin
Leikkaa munakoisot n. 5 cm pitkiksi ja sentin paksuiksi viipaleiksi. Alkuperäisessä reseptissä neuvottiin leikkaamaan munakoisot kolmiomaisiksi paloiksi siten, että jokaiseen palaan tulee hieman kuorta pitämään sen kasassa. Tavallisilla munakoisoilla se osoittautui hankalaksi tehtäväksi.
Laita munakoisopalat kulhoon ja ripottele niiden päälle 0,5 dl suolaa. Lisää kulhoon vettä niin paljon, että munakoisot peittyvät. Sekoita varovasti ja jätä likoamaan noin tunniksi.
Sekoita kastikkeen nestemäiset ainekset ja sokeri, lisää sitten maissitärkkelys hyvin sekoittaen.
Kuori ja raasta valkosipulit ja inkivääri. Pilko kevätsipulit hienoksi, erottele valkoinen osa erilleen. Hienonna doubanjiang ja pikkelöidyt chilit leikkuulaudalla.
Siivilöi munakoisot, anna valua hetken ja kuivaa lopuksi esim. keittiöpyyhkeellä. Laita kuivat munakoisot kulhoon. Ripottele päälle 2 rkl maissitärkkelystä ja sekoita varovasti sormin.
Kuumenna reilusti öljyä pannulla (alkuperäisessä ohjeessa 1 cm pohjalle) ja lisää puolet munakoisoista kuumaan öljyyn. Paista reippaalla lämmöllä ruskeiksi ja rapeiksi ja nosta talouspaperin päälle valumaan. Paista samoin loput munakoisopalat ja valuta.
Laita pannulle kevätsipulien valkoiset osat. Paista hetki ja lisää joukkoon valkosipuli ja inkivääri, ja sen jälkeen doubanjiang ja pikkelöity chili. Paista muutama minuutti, alenna lämpöä ja lisää munakoisot pannulle. Kaada pannulle kastike ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes kastike sakenee.
Tarjoa keitetyn riisin ja pilkottujen kevätsipulinvarsien kanssa.
Miltä maistui?
Maukas ja mehevä, ihan kuin kiinalaisessa ravintolassa! Tästä tykkäävät myös ne, jotka eivät fanita munakoisoa ihan täysillä.
Sentti öljyä pannulla tuntui todella paljolta. Ensi kerralla kokeilen vähemmällä - saahan sitä lisättyä sitten tarvittaessa. Doubanjiangia ja pikkelöityä chiliä pitäisi paistaa, kunnes tuoksu muuttuu aromaattiseksi. Minusta tuoksu oli aromaattinen koko ajan. Muutaman minuutin paistaminen toimi hyvin, vaikka en osaakaan sanoa, oliko se liikaa vai liian vähän. Hyvää tuli.
Alkuperäinen resepti:
https://www.herbivoriaa.com/blogi/kiinalainen-munakoiso-vegaaninen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti