Mehun väri voimistuu juoman jäähtyessä. |
Horsmankukkamehu
0,5 l horsmankukkia
1 l vettä
0,5 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
0,5 tl sitruunahappoa
1 - 1,5 dl sokeria (tai maun mukaan)
Tee näin
Kerää pelkät kukinnot puhtaalta paikalta (vihreät osat voivat olla kitkeriä). Kirkkaista kukista saat kirkkaamman pinkkiä mehua.
Huuhtele kukat.
Laita kukat, sitruunamehu, kuoriraaste ja sitruunahappo esim. kattilaan.
Kuumenna vesi lähes kiehuvaksi ja kaada kukkien päälle. Peitä astia ja anna jäähtyä vähintään pari tuntia.
Siivilöi mehu kattilaan. Lisää sokeri ja kuumenna sen verran, että sokeri liukenee. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
Siivilöi mehu harsokankaan läpi ja pullota kuumennettuihin pulloihin.
Käytä sellaisenaan tai vaikkapa vichyllä laimennettuna.
Kukkiin jää helposti pieniä ötököitä, vaikka kukat liottaisi tai huuhtoisi kuinka hyvin. Siivilöinti pullotusvaiheessa varmistaa, että ötököitä ei tarvitse säilöä.
Sitruunahappo auttaa juoman säilymisessä, mutta jos aikomukseksi ei ole säilöä mehua pitkäksi aikaa, voit jättää sitruunahapon poiskin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti