Mirza Ghasemi
4 munakoisoa
6 rkl oliiviöljyä
1 iso (salotti)sipuli hienonnettuna
8 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl suolaa (tai maun mukaan)
mustapippuria myllystä
1 tl kurkumaa
6 kypsää tomaattia kuutioituna
4 kananmunaa
Tarjoiluun: tuoretta basilikaa
Tee näin
Huuhdo munakoisot ja pistele niihin reikiä haarukalla.
Paahda munakoisoja grillissä kunnes ne ovat joka puolelta mustuneet ja keskusta pehminnyt. Aikaa tähän kuluu noin 20 minuuttia. Paahtamisen voi tehdä uunissakin, mutta puugrillissä paahdettuihin munakoisoihin tulee ruualle tyypillinen savun maku.
Anna jäähtyä sen verran, että pystyt poistamaan kuoret. Pilko kuoritut munakoisot ja laita odottamaan.
Pilko sipuli, valkosipuli ja tomaatit.
Kuumenna öljy isolla pannulla ja kuullota sipulisilppu pehmeäksi. Lisää valkosipuli, suola, pippuri ja kurkuma ja paista pari minuuttia. Lisää pilkotut munakoisot ja tomaatit, sekoita ja peitä kannella. Hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
Tarkista haluttu kypsyys ja suola.
Tee pannulle lusikalla kolot kananmunille ja riko kananmunat koloihin. Peitä kannella ja anna kypsyä viitisen minuuttia. Rakenteen tulisi olla pehmeä ja juokseva. Kananmunat voi myös sekoittaa kokonaan ruoan joukkoon.
Koristele tuoreella basilikalla ja tarjoile persialaisen leivän kera.
Miltä maistui? Miten onnistui?
Kiitos reseptivinkistä Amir!
https://thecaspianchef.com/2019/03/07/smoked-eggplant-spread-with-poached-eggs/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti