Kermaton hernispasta
80 g Hernis safkasuikaleita
4 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
paistamiseen öljyä
1 (luomu)sitruuna
2 dl pecorinoraastetta
2 dl pastan keitinvettä
suolaa
mustapippuria myllystä
1 persiljaruukku
400 g nauhapastaa
Tee näin
Jos käytät kuivapastaa, aloita keittämällä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tuorepastan voit keittää viimeisenä. Käytit kumpaa vain, muista ottaa keitinvettä talteen.
Hienonna sipuli ja valkosipuli ja laita kuullottumaan öljyyn kuumalle pannulle. Lisää samalle pannulle hernissuikaleet ja paista ne pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Raasta juusto.
Sekoita juusto ja keitetty, valutettu pasta. Lisää sitruunamehu ja raastettu kuori sekä keitinvesi. Sekoita hyvin. Lisää paistetut hernissuikaleet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa pippuria ja suolaa.
Silppua pinnalle persiljaa. Koristele pecorinoraasteella ja rouhaise vielä mustapippuria päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti