perjantai 2. toukokuuta 2025

Uusi resepti viikossa 14/52: Kermaton hernispasta

 Kermaton hernispasta



80 g Hernis safkasuikaleita 
4 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
paistamiseen öljyä
1 (luomu)sitruuna
2 dl pecorinoraastetta
2 dl pastan keitinvettä
suolaa
mustapippuria myllystä
1 persiljaruukku
400 g nauhapastaa

Tee näin

Jos käytät kuivapastaa, aloita keittämällä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tuorepastan voit keittää viimeisenä. Käytit kumpaa vain, muista ottaa keitinvettä talteen. 

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja laita kuullottumaan öljyyn kuumalle pannulle. Lisää samalle pannulle hernissuikaleet ja paista ne pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Raasta juusto.

Sekoita juusto ja keitetty, valutettu pasta. Lisää sitruunamehu ja raastettu kuori sekä keitinvesi. Sekoita hyvin. Lisää paistetut hernissuikaleet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa pippuria ja suolaa.  

Silppua pinnalle persiljaa. Koristele pecorinoraasteella ja rouhaise vielä mustapippuria päälle.

Miltä maistui

Herniksestä on tullut uusi suosikkini. Toimii kanasuikaleiden tai vaikka kanttarellien asemasta monessa ruoassa. Hyvin mieto, lähes mauton, josta saa maustamalla muunneltua vaikka mitä. Jos et ole vielä testannut, suosittelen kokeilemaan! 

Tämä kermattoman kantarellipastan ohjeesta varioitu hernispasta päätyi meille yhdeksi uudeksi arkiruokasuosikiksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti