perjantai 2. toukokuuta 2025

Uusi resepti viikossa 13/52: Pastaa, pestoa, avokadoa ja kesäkurpitsaa

 Pastaa, pestoa, avokadoa ja kesäkurpitsaa



1 keskikokoinen kesäkurpitsa
3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
vegaanista pestoa
2 rkl sitruunamehua
1 avokado
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, oreganoa, persiljaa)
(maku)suolaa ja mustapippuria maun mukaan
350 g vegaanista (penne)pastaa
0,5 - 1 pkt Mö Kreikkalainen vuustoa
suolapähkinöitä tai paahdettuja, suolattuja manteleita


Tee näin

Pilko kesäkurpitsa kuutioiksi. Hienonna valkosipuli ja kuutioi myös avokado.

Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja paista kesäkurpitsakuutiot keskilämmöllä sopivan kypsäksi. Lisää loppuvaiheessa pannulle mukaan hienonnettu valkosipuli. 
Mausta suolalla ja pippurilla. 
Vinkki! Tähän pastaan sopii mainiosti mausteeksi esim. appelsiini-rosmariinisuola.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä al denteksi. Ota talteen desin verran pastan keitinvettä. 

Yhdistä pasta ja kesäkurpitsat. Mausta vegaanisella pestolla ja sitruunamehulla. Jos pesto on kovin jähmeää, ohenna vähän kerrallaan pastan keitinvedellä siten, että pasta maustuu kauttaaltaan. Tarkista maku ja lisää suolaa / pippuria tarvittaessa. 

Lisää myös avokadokuutiot ja murenna joukkoon Mö Kreikkalaista vuustoa. 

Koristele yrteillä ja suolapähkinöillä tai -manteleilla. Rouhi pinnalle vielä mustapippuria ja halutessasi raasta päälle pecorinojuustoa.  

Miltä maistui, miten voisi tuunata?

Mainio, mieto arkiruoka. 

Tässä pastassa kannattaa satsata hyvään pestoon. Sen maku nousee esiin kesäkurpitsan ja avokadon ohi. Mö ei ole yhtä suolaista kuin feta, joten kannattaa maistella ja varmistella, että makua tulee riittävästi. Pinnalle tulevia yrttejä ei peston vuoksi tarvita ruukkukaupalla. 

Mön sijaan sekaaniruokavaliossa voi käyttää fetaa ja raastaa pinnalle vielä pecorinoraastetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti