Crispy Bang Bang lohikuutiot
1 rkl oliiviöljyä
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
1 tl savupaprikajauhetta
suolaa ja mustapippuria myllystä
0,25 dl makeaa thai-chilikastiketta
1 rkl srirachaa
1 rkl hunajaa
1 rkl limemehua
Koristeluun kevätsipulia, sellerinvartta tai persiljaa pieneksi silputtuna sekä seesaminsiemeniä (paahdettuna)
Lisukkeeksi keitettyä riisiä
Tee näin
Kuivaa lohifile talouspaperilla. Poista tarvittaessa nahka. Kuutioi lohi sopiviksi suupaloiksi ja laita palat kulhoon.
Lisää kaikki muut aineet ja sekoita varovasti siten, että kaikki palat maustuvat.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää tarvittaessa srirachaa, jos haluat lisää potkua.
Paista kalapalat nopeasti öljyssä rapeiksi pinnalta. Nosta ne talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois.
Laita lohikuutiot tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle Bang Bang -kastiketta.
Koristele pieneksi silputulla kevätsipulilla, sellerillä tai persiljalla. Halutessasi voit ripotella pinnalle vielä kevyesti paahdettuja seesaminsiemeniä.
Tarjoa keitetyn riisin ja lopun Bang Bang -kastikkeen kera.
Miltä maistui?
Uusi resepti viikossa on lyönyt itsensä läpi, kun kotiväeltä alkaa tulla reseptiehdotuksia kokeiltavaksi. Tämä oli yksi niistä. Ruoka katosi viimeistä murua myöten kommentilla jatkoon. Olihan se hyvää! Toimisi varmasti buddhabowlissakin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti