maanantai 8. syyskuuta 2025

Uusi resepti viikossa 32/52: Välimeren fenkolivuoka

Välimeren fenkolivuoka

Harissa antaa tälle yhden astian ruoalle ihanan lämpimän vivahteen. Ruoka uuniin ja hetkeksi vaikka pihahommiin! Sopii täydellisesti syksyyn, vaikka reseptissä uusista perunoista puhutaankin.


1 fenkoli
1-2 kesäsipulia varsineen
200 g pieniä uusia perunoita
3 valkosipulinkynttä
1 prk (230 g) säilöttyjä kikherneitä
1 prk (à 400 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1 dl kivettömiä kalamataoliiveja
1 rkl harissatahnaa
1 reilu tl kuivattua timjamia
suolaa
mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä

Tee näin

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 

Leikkaa fenkoli ja sipulit lohkoiksi. Pese perunat ja leikkaa ne sopiviksi lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhdo ja valuta kikherneet.

Sekoita kasvikset, säilötyt tomaatit, oliivit ja mausteet kulhossa. Kumoa ne leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille tai laakeaan vuokaan. Valuta päälle öljyä.

Kypsennä noin 45 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti