keskiviikko 27. elokuuta 2025

Uusi resepti viikossa 31/52: Curryhernispelti

 

Curryhernispelti

Gnoccheja ei tarvitse keittää ennen uuniin laittoa.


Tämä curryhernispelti on vegaaninen muunnos Hesarin currybroileripeltiohjeesta. Hernissuikaleet toimivat tässä broilerin korvikkeena mainiosti. 
Helppo ja hyvä arkiruoka!


1 pussi hernissuikaleita
2 kukkurallista teelusikallista currya
suolaa ja pippuria maun mukaan
1 pussi perunagnoccheja
kasviksia oman maun mukaan (esim. varsiparsakaalia, tomaattia, kesäkurpitsaa, sellerinvartta)

2 rkl oliiviöljyä
mustapippuria


Tee näin

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 

Valmista hernikset pannulla pussin ohjeen mukaan. Mausta currylla, suolalla ja pippurilla. 

Huuhdo ja paloittele kasvikset sopiviksi suupaloiksi. Laita gnocchit, hernikset ja kasvikset pellille.

Valuta päälle öljyä. Kypsennä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ja gnocchit ovat kypsiä. 

Rouhi pinnalle pippuria ennen tarjoilua. 


Miltä maistui

Curry lämmittää mukavasti. Omaan makuun sitä olisi voinut laittaa vähän reilumminkin. Valkosipulikin olisi sopinut joukkoon hyvin. 

Pannulla paistetuista herniksistä en ole aiemmin saanut omasta mielestäni riittävän rapeita, mutta uunissa suikaleet rapsakoituivat juuri sopivasti. Kasviksia voi vaihdella oman mielen ja sesongin mukaan, kunhan ovat melko nopsasti kypsyviä, etteivät gnocchit ja hernis ehdi kuivahtaa liiaksi.   

Hyvä ja helppo yhden pellin arkiruoka (varsinkin jos kuivakaapissa on hernistä ja gnoccheja vakiovarusteena, kuten meillä). Varmasti jatkoon viileneville syysilloille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti