Yltiöhyvä tofuwokki
Tämä resepti toimii loistavasti flunssaan. Nenä aukeaa ja koko kroppa lämpenee. Ja tämä on NIIN HYVÄÄ! Heittämällä paras tofuwokki. Nimensä mukaan. Resepti löytyy Glorian Ruoka ja Viini -lehden numerosta 7/2024.
1 pkt kiinteää tofua
2 rkl maissitärkkelystä
200 g vihreitä papuja
1 suippopaprika
5 cm pala inkivääriä
3 kevätsipulia
Paistamiseen 2 rkl rypsiöljyä
Kastike
4 rkl (vähäsuolaista) soijakastiketta
3 rkl rapeaa valkosipulia chiliöljyssä
1 rkl paahdettua seesamiöljyä
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl vettä
1 rkl valkosipulitahnaa
1 rkl maissitärkkelystä
Tarjoiluun
keitettyä riisiä
suolapähkinöitä
tuoretta korianteria
Tee näin
Kuivaa tofu ja laita se prässääntymään jääkaappiin kuivaan talouspaperiin käärittynä painon alle vähintään neljäksi tunniksi.
Käsittele pavut ja keitä napakaksi. Laita pavut kylmään veteen jäähtymään, valuta ja leikkaa muutamaan palaan.
Suikaloi paprika. Leikkaa kuorittu inkivääri tikuiksi. Hienonna kevätsipulit.
Sekoita kaikki kastikeainekset keskenään.
Kuutioi tofu ja pyörittele maissitärkkelyksessä.
Kuumenna öljy wokkipannussa. Paista ensin inkiväärit rapeiksi ja nosta ne reikäkauhalla talouspaperin päälle. Laita tofukuutiot paistumaan rapeiksi samaan öljyyn pariksi minuutiksi. Lisää paprikat ja pavut. Paista kovalla lämmöllä minuutin verran. Lisää sekoitettu kastike wokkiin ja sekoita, kunnes kastike kuplii. Lisää inkiväärit ja kevätsipulit.
Tarjoile keitetyn riisin kanssa. Koristele suolapähkinöillä ja tuoreella korianterilla.
Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti