torstai 17. lokakuuta 2024

Uusi resepti viikossa 33/52: Seljankukkamocktail


Tämä resepti päätyi kokeiluun jo kesällä.  Idea tähän raikkaaseen janojuomaan löytyi K-Ruoka-sovelluksen resepteistä, kun runsaana rehottavalle vihermintulle piti keksiä lisää käyttötapoja. Alkoholiton vaihtoehto mojitolle! 

Seljankukkamocktail


seljankukkamehutiivistettä
sitruunanmakuista kivennäisvettä
(kuusenkerkkä)siirappia 
limelohkoja
reilusti tuoretta minttua
jääpaloja

Koristeeksi mintunoksia ja limeviipale

Tee näin

Irrota mintunlehdet. Pese lime huolellisesti ja lohko se. Murskaa mintunlehtiä esim. morttelissa ja painele limelohkoja, jotta saat ne mehustumaan. 

Sekoita haluamasi makeutus (kuusenkerkkäsiirapin sijasta voit käyttää vaikka ruokosokeria maun mukaan), seljankukkamehutiiviste ja kivennäisvesi. Yhdistä minttu-lime-murskaan.

Laita lasiin haluamasi määrä jääpaloja ja kaada päälle juomasekoitus. Koristele haluamallasi tavalla. 

Vinkit

  • 1-2 dl mehutiivistettä on sopiva määrä litraan kivennäisvettä - laita ensin vähemmän, ja maistele sitten sekoitussuhde itsellesi sopivaksi.  
  • Voit murskata mintut ja limen myös suoraan laseihin tai tarjoilukannuun. 
  • Jos haluat välttää mintunpalat lasissa, sekoita juoma kannussa ja kaada laseihin siivilän läpi.  Salute! 

 
Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti