lauantai 24. elokuuta 2024

Uusi resepti viikossa 29/52: Salvia-sienignocchit

 


Gnoccheja voi siis myös paistaa! Ahaa-elämys on peräisin Iman & Leena Arkisafkaa -kirjasta. Rapeat salvianlehdet ja rapeapintaiset gnocchit... ja kantarelleja. Mmmmm! 

Salvia-sienignocchit

reilusti salvianlehtiä 
oliiviöljyä
1 pkt perunagnoccheja
1 l kantarelleja
sormisuolaa
voita

parmesania tai pecorinoa raastettuna
mustapippuria

Tee näin

Paista salvianlehtiä öljyssä, kunnes ne ovat rapeita. Nosta salvianlehdet pihdeillä tai reikälusikalla kuivumaan talouspaperin päälle.

Paista gnocchit samassa salviaöljyssä rapeiksi. Kääntele välillä. 

Paista sienistä nesteet pois toisella pannulla. Mausta sormisuolalla. 

Lisää kullanruskeat gnocchit sienien joukkoon. Mausta nokareella voita ja suolalla. Sekoita varovasti ja anna paistua vielä pari minuuttia keskilämmöllä. 

Koristele juustoraasteella ja salvianlehdillä. Rouhi päälle mustapippuria. 

Miltä maistui

Taivaallista! Salviaa ja voita - ei voi mennä pieleen. Kaupan valmisgnoccheilla tämä on todellinen arkipäivän pikaruoka.  Varsinkin jos sienetkin on joku toinen poiminut ja putsannut valmiiksi :D 

Aina aiemmin gnocchit on meillä keitetty, mutta ehdottomasti valmistusvaihtoehdoksi tulee nyt myös paistaminen. Heittämällä jatkoon. Myös muiden lisukkeiden kuin kantarellien kanssa. 

Vinkki! Tästä voi myös tuunata vegaanisen versio tarkistamalla, että käyttää vegaanisia gnoccheja sekä vegaanisia vaihtoehtoja voille ja juustoraasteelle. 


Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti