Chimichurri-potut
Uusia perunoita
Laita perunat kiehumaan ja valmista sillä välin kastikkeet.
Sitruunajugurtti
200 g kreikkalaista (paksua) kauragurttia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl sitruunamehua
n. 0,5 tl sormisuolaa
Tee näin
Raasta tai hienonna valkosipuli pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja jätä maustumaan.
Chimichurri
2 ruukkua lehtipersiljaa
3 valkosipulinkynttä
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
1 sitruunan mehu
1 rkl sitruunan kuoriraastetta
1 rkl oliiviöljyä
1 dl oliiviöljyä
0,5 (banaanisalotti)sipulia hienonnettua
2 tuoretta chiliä (poista siemenet)
Tee näin
Laita persiljat (varsineen), valkosipuli, mausteet, sitruunamehu ja kuoriraaste sekä 1 rkl öljyä tehosekoittimeen ja surauta hienoksi. Siirrä kulhoon. Sekoita joukkoon hienonnetut sipuli ja chilit sekä 1 dl öljyä.
Miten tuunasin
Alkuperäisessä reseptissä perunat kypsennetään uunissa. En millään raaskinut laittaa uusia perunoita uuniin, joten testasin käyttää oman maan uusia perunoita keitettynä näiden kastikkeiden kanssa. Vaihdoin myös alkuperäisen reseptin turkkilaisen jugurtin vegaaniseen kreikkalaiseen kauraversioon, ja hyvää tuli.
Talvella sitten potut paahtumaan uuniin (öljyn, suolan ja pippurin kera), lämpiää tupakin samalla :) Jatkoon siis!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti