lauantai 24. elokuuta 2024

Uusi resepti viikossa 30/52: Chimichurri-potut

Chimichurri-potut 

Uusia perunoita 

Laita perunat kiehumaan ja valmista sillä välin kastikkeet. 

Sitruunajugurtti

200 g kreikkalaista (paksua) kauragurttia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl sitruunamehua
n. 0,5 tl sormisuolaa

Tee näin

Raasta tai hienonna valkosipuli pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja jätä maustumaan. 

Chimichurri

2 ruukkua lehtipersiljaa
3 valkosipulinkynttä
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
1 sitruunan mehu
1 rkl sitruunan kuoriraastetta
1 rkl oliiviöljyä 

1 dl oliiviöljyä
0,5 (banaanisalotti)sipulia hienonnettua
2 tuoretta chiliä (poista siemenet)

Tee näin

Laita persiljat (varsineen), valkosipuli, mausteet, sitruunamehu ja kuoriraaste sekä 1 rkl öljyä tehosekoittimeen ja surauta hienoksi. Siirrä kulhoon. Sekoita joukkoon hienonnetut sipuli ja chilit sekä 1 dl öljyä.


Laita sitruunajugurtti tarjoiluastian pohjalle. Nostele kypsät perunat tarjoiluastiaan ja chimichurria päälle. 

Miten tuunasin

Alkuperäisessä reseptissä perunat kypsennetään uunissa. En millään raaskinut laittaa uusia perunoita uuniin, joten testasin käyttää oman maan uusia perunoita keitettynä näiden kastikkeiden kanssa. Vaihdoin myös alkuperäisen reseptin turkkilaisen jugurtin vegaaniseen kreikkalaiseen kauraversioon, ja hyvää tuli. 

Talvella sitten potut paahtumaan uuniin (öljyn, suolan ja pippurin kera), lämpiää tupakin samalla :) Jatkoon siis! 

Alkuperäinen resepti: Iman ja Leena Arkisafkaa



Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti