Alkuperäinen resepti on Iman & Leena Arkisafkaa -kirjasta.
Sydänsalaatti dijonilla ja parmesanilla
1-2 sydänsalaattikerää
parmesania (tai pecorinoa) raastettuna
Dijonvinegretti
2 dl oliiviöljyä
1 dl parmesania (tai pecorinoa) raastettuna
2 pientä salottisipulia raastettuna tai pieninä kuutioina
1 luomusitruunan kuori raastettuna
2 valkosipulinkynttä raastettuna
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl sitruunamehua
1 rkl dijonsinappia
0,5 tl (sormi)suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
Tee näin
Sekoita kaikki vinegretin ainekset keskenään ja ravista kunnolla sekaisin suljetussa purkissa.
Huuhdo salaatti ja irrottele lehdet. Sekoita salaatinlehtiin hieman vinegrettiä isossa kulhossa ja asettele kauniisti tarjolle.
Ripottele päälle lisää vinegrettiä ja raastettua juustoa.
Miten tuunasin, miltä maistui?
Tästä on tullut meille vakioherkku. Hyvältä siis maistuu. Meillä ei yleensä ole vakiovarusteena parmesania, mutta pecorinoa on aina - joten tämäkin ruoka tehdään meillä pecorinosta. Minusta toimii niinkin :)
Vinegrettiä teen yleensä puolet annoksesta. Alkuperäisen ohjeen mukaan tehtynä sitä valmistuu isompi määrä. (Säilyy jääkaapissa viikon verran.)
Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti