Salsa verde ja sitruunalohi
8 vihreää parsaa tai 200 g pitkiä papuja
1 iso kurkku
1 nippu retiisiä
200 g salaattisekoitusta tai babypinaattia
1 dl miniversoja
Sitruunalohi
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria myllystä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
1 tl vaahterasiirappia
2 tl raastettua sitruunankuorta
1 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
(4 öljyyn säilöttyä sardellia)
1 dl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl kapriksia
Tee näin
Kuivaa lohifileen pinta talouspaperilla ja mausta se suolalla ja pippurilla. Nosta kala uunivuokaan. Sekoita öljy ja siirappi, ja lisää joukkoon kuorittu ja hienonnettu valkosipuli.
Valuta mausteseos tasaisesti lohen päälle.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa kypsäksi, fileen paksuudesta riippuen noin 20–30 minuuttia.
Keitä edamamet pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä ja valuta.
Napsauta parsojen kovat tyvet pois ja kuori keskikolmannes tarvittaessa. Keitä napakan kypsäksi. Jos käytät pitkiä papuja, puhdista ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kasvikset ja huuhtaise nopeasti kylmällä vedellä.
Pese ja viipaloi kurkut ja retiisit. Huuhdo salaatti tai pinaatti ja tarvittaessa myös versot.
Asettele salaattisekoitus tai pinaatti, versot, edamamet ja parsat tarjoiluvadin reunoille.
Tee seuraavaksi salsa verde. Kuori valkosipuli, hienonna yrtit ja laita kaikki salsan ainekset kulhoon. Hienonna sauva- tai tehosekoittelella tasaiseksi kastikkeeksi.
Nosta lohi tarjoiluvadin keskelle salaattipedille. Pirskottele päälle sitruunamehua ja koristele sitruunankuoriraastella. Tarjoa salsa verden kanssa.
Miten tuunasin?
Miltä maistui?
Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti