Somessa kiertävä resepti päätyi myös kokeiluun #anunkeittiö'ssäkin. Idea löytyi Jessica Reiman Coachingin instasta, jossa reseptistä löytyy video.
Valmistus on supernopeaa, mutta ei tämä ihan vartissa valmista ole. Uunissa kypsyminen (ja tortillan jäähtyminen) vie aikansa. Joka tapauksessa hyvä, täyttävä ja näppärä ruoka.
Proteiinitortillat
2 kananmunaa
noin 3 rkl raejuustoa
pippuria, suolaa ja esim. paprikajauhetta oman maun mukaan
noin 3 rkl raejuustoa
pippuria, suolaa ja esim. paprikajauhetta oman maun mukaan
Tee näin
Laita kananmunat ja raejuusto tehosekoittimen kulhoon ja pyöräytä tasaiseksi massaksi. Mausta.
Kaada leivinpaperin päälle pellille ja tasoita levyksi.
Paista 180 asteessa noin puoli tuntia. Paistoaika riippuu massan paksuudesta ja uunin tehosta - tarkkaile sopivaa kypsyysastetta välillä.
Anna jäähtyä, irrota ja täytä haluamillasi täytteillä.
Vinkit
Koska itse tortillassa on tarvittavat proteiinit, täytteeksi soveltuvat hyvin kasvikset ja riisi. Jämäruokapäiviä hyödyntävälle tämän väliin uppoaa mainiosti vaikkapa nuudelisalaatin loput.
Kahden kanamunan taikina on sopiva yhdelle. Jos teet tämän ruoaksi useammalle, tee kerralla vaikka kaksi pellillistä ja leikkaa jäähtynyt levy sopivan kokoisiksi tortillaletuiksi!
Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti