Alkuperäinen resepti löytyy Helsingin Sanomista.
Melonimosaiikki
1 dl saksanpähkinöitä
1½ kg erilaisia meloneja (hunaja-, vesi- ja cantaloupemelonia)
150 g sinihomejuustoa
Limetti-persiljakastike
1 limetin mehu
1 ruukku lehtipersiljaa
1 dl mietoa oliiviöljyä
2 tl hunajaa
Tee näin
Purista limetin mehu. Saksi lehtipersilja pieneksi. Laita kaikki kastikkeen aineet korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella.
Paahda pähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla muutama minuutti. Anna jäähtyä ja rouhi pähkinät veitsellä pienemmäksi.
Leikkaa melonit kuorettomiksi paloiksi ja poista siemenet. Pilko palat sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja lado ne vierekkäin laakealle vadille.
Murustele melonin päälle sinihomejuustoa. Viimeistele pähkinöillä ja kastikkeella.
Miten tuunasin?
Melonimosaiikin sijaan käytin pelkästään vesimelonia. Pähkinöitä sattui olemaan vain cashewsellaisia. Siitä huolimatta salaatti oli erittäin maukasta.
Erinomainen kesäpäivän ruoka!
Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti