Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta.
Hurmaavan keväinen vihreä pastaruoka valmistuu nopeasti. Vieläkin vikkelämmin ruoan saa pöytään, jos käyttää tuorepastaa. Reseptiä muokkasinkin vain pastan osalta, mutta muuten mentiin kerrankin Hesarin ohjeen mukaan. Nonnan hienoiseksi yllätykseksi green goddess maistui myös pikkuväelle hyvin.
Alkuperäisen reseptin löydät täältä.
Green goddess -pasta
400 g vihreitä kasviksia (esim. meillä käytettiin nippu parsaa ja vajaa pussillinen
sokeriherneenpalkoja pakasteesta)
350 g spagettia tai muuta pastaa
1 sitruunan kuori raastettuna
Kastike
1 valkosipulinkynsi
1 pussi (65 g) babypinaattia
1 ruukku basilikaa
n. 3/4 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 dl raastettua parmesaania
1 dl rouhittuja cashew- tai muita pähkinöitä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
parmesan- tai pecorinojuustoa tarjoiluun
koristeeksi basilikaa
Tee näin
Valmistele kasvikset ja leikkaa ne tarvittaessa suupaloiksi.
Tarkista kasvisten kypsymisajat: jos käytät irtoherneitä, riittää keittoajaksi minuutti. Parsalle voit varata noin 3 minuuttia ja pakasteherneenpalkojen kypsennysaika on noin 4 minuuttia.
Yhdellä keittoastialle pääset, jos kypsennät pastan ja kasvikset samassa kattilassa. Voit myös kypsentää kasvikset erikseen.
Jos käytät tuorepastaa, laita siis herneenpalot kattilaan ensin ja parsa mukaan heti, kun tuorepasta alkaa kiehua.
Jos käytät kuivapastaa, keitä se pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Kun keittoaikaa on jäljellä 3 minuuttia, lisää parsat. Jos käytät herneitä, lisää ne yhden minuutin kohdalla.
Valuta pastan keitinvesi pois.
Tee kastike pastan kypsyessä. Laita kuorittu valkosipulinkynsi, huuhdeltu pinaatti, basilikanlehdet, öljy, sitruunamehu, juustoraaste, pähkinät ja mausteet tehosekoittimeen ja aja pestomaiseksi kastikkeeksi.
Yhdistä pasta, (kasvikset) ja kastike. Raasta päälle juustoa ja ripottele sitruunan kuoriraastetta. Koristele basilikalla ja tarjoa heti.
Miten onnistui?
Green goddess -pasta pääsee nopeiden arkiruokien vakiolistalle parsa-aikaan. Tuorepastan käyttö ja kasvisten kypsentäminen samassa kattilassa teki tästä jotenkin erityisen kätevää. Helppoa ja herkullista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti