perjantai 22. maaliskuuta 2024

Uusi resepti viikossa 12/52: Vegaaninen juurespelti "fetajuustolla"

Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta.  

Tämän viikon resepti muuntui kotikokeilussa niin paljon, että ei ehkä voi samaksi reseptiksi sanoa. Inspiraation lähteenä toimi Liemessä-sivuston halloumipelti.  Halloumin sijaan testasin vegaanista Mö Kreikkalainen fetatyyppistä vuustoa, ja käytin niitä kasviksia, joita sattui kotona olemaan.

Jos käytät kesäkurpitsaa ja muita nopeammin kypsyviä kasviksia, paahda pidemmän kypsymisajan vaativia juureksia ensin parikymmentä minuuttia ja lisää nopeammin kypsyvät kasvikset vasta sen jälkeen, jotta ne pysyvät mukavasti rapsakoina. Lisää juusto pehmenemään joukkoon vasta 10 minuuttia ennen valmistumista.  

Vegaaninen juurespelti "fetajuustolla"

- kasviksia, joita kotona sattuu olemaan - 

perunoita
porkkanoita
palsternakkaa
valkoretikkaa
varsiparsakaalia
sipulia
paprikaa
valkosipulia
sellerinvartta

pari lusikallista oliiviöljyä
pari lusikallista kuusenkerkkäsiirappia
suolaa (lipstikkasuola toimii hyvin)
mustapippuria
jeeraa
ras-el-hanout -mausteseosta

paketti Mö Kreikkalainen fetatyyppistä vuustoa

Tee näin

Kuori ja pilko kasvikset kulhoon. Lisää joukkoon öljy, siirappi ja mausteet ja sekoita. Levitä kasvikset pellille leivinpaperin päälle.

Kypsennä 200 - 220 asteessa 30-45 minuuttia kasviksista riippuen. Paloittele tai lohko juusto kasvisten päälle ja anna sen pehmetä noin kymmenkunta minuuttia. 

Tarjoa hummuksen, salaatin tai hyvän leivän kera. Herkullista ihan sinälläänkin! 

Miten onnistui?

Käytännössä ruoka oli uunijuureksia Mö Kreikkalaisella ryyditettynä. Alkuperäisen reseptin halloumi olisi varmasti toiminut paremmin, sillä Kreikkalainen suli hieman valkokastikemaiseksi seokseksi kasvisten päälle. Kenties lyhyempi aika  uunissa olisi riittänyt. Maku oli kuitenkin todella hyvä, ja seuraavalla kerralla Mö pääseekin kokeiluun 'fetasalaattiin' kylmänä. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti