Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta.
Tähän ruokaan löytyi inspiraatio instasta, Iman ja Leena safkaa -tililtä. Helppoa ja herkullista! (Tätä tiliä kannattaa muutenkin seurata!)
Sitruunainen salviakana
2 kokonaista valkosipulia
6-10 perunaa
6 kpl kanan reisikoipia (tai paistileikkeitä tai vastaavaa)
1 ruukku tuoretta salviaa
2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 luomusitruunaa
4 rkl oliiviöljyä
(koristeluun muutama salvianlehti)
Tee näin
Leikkaa valkosipuleista hattu pois. Pilko pestyt perunat lohkoiksi (voit kuoria, jos haluat),
Laita perunat, kananpalat ja salvian lehdet uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Puolita pestyt sitruunat, purista vuokaan puolikkaan tai yhden sitruunan mehu ja laita loput puolikkaat vuokaan. Kaada päällimmäiseksi öljy.
Paista 200 asteessa noin tunti ja vartti tai kunnes ainekset ovat kypsiä. (Tähän vaikuttaa perunalohkojen koko ja se, millaista kanaa käytät.)
Valele vuoan pohjalta nestettä perunoiden päälle ennen tarjoilua. Puristele kypsät valkosipulinkynnet ja sitruunat ruoan joukkoon. Koristele salvianlehdillä.
Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoa raikkaan salaatin kera.
Miten tuunasin?
Tuunasin määriä kolmelle - perunoita vähän vähemmän, samoin paistileikkeitä yhden paketin verran. Sitruunaa ja salviaa ei voi minun mielestäni koskaan olla liikaa :) joten niitä reseptin mukaan.
Menikö jatkoon?
Ja kyllä, tämäkin resepti heittämällä jatkoon. Kevättalven kanaruoka meillä on usein ollut pollo alla siciliana, mutta veriappelsiiniajan ulkopuolella tämä on aivan loistava vaihtoehto. Plussaa siitä, että lisukkeena että on kotoista perunaa.
Valmiina uuniin! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti