Yhden astian helppo, hyvä ja tavallinen uuniruoka, jossa saa vähän oikaista valmispyöryköitä käyttämällä. Alkuperäinen K-Ruoan resepti oli tehty kalapyöryköistä, meillä käytettiin kasvispyöryköitä. Kun kasvikset oli kuorittu ja pilkottu, loppu valmistui itsestään.
Pyörykkäpelti
400 g kiinteitä perunoita
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 sipuli
n. 1/2 pss ruusukaalia
(tai muita sesongin kasviksia)
1 pss valmiita kasvispyöryköitä, esim. Apetit pakastekasvispyörykät
2 rkl rypsiöljyä
suolaa ja pippuria myllystä
2 tl kuivattua minttua
Dippikastike
1 prk (kaura)kermaviiliä
1/2 dl hienonnettua persiljaa
1-2 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
1 tl suolaa
Tee näin
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Pese ja kuori kasvikset ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi. Sekoita mausteet öljyyn ja kierittele kasvispalat hyvin mausteöljyssä.
Kaada kasvikset yhteen kerrokseen leivinpaperilla vuoratun pellin päälle ja paista noin 20 minuuttia. Lisää pellille jäiset pyörykät ja paista vielä n. 15 minuuttia. Kokeile kasvisten ja pyöryköden kypsyyttä ja anna tarvittaessa paistua vielä tovi.
Sekoita kastikkeen aineksi keskenään. Anna maustua jääkaapissa, kunnes ruoka on valmista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti