sunnuntai 16. maaliskuuta 2025

Uusi resepti viikossa 10/52: Pyörykkäpelti

 Yhden astian helppo, hyvä ja tavallinen uuniruoka, jossa saa vähän oikaista valmispyöryköitä käyttämällä. Alkuperäinen K-Ruoan resepti oli tehty kalapyöryköistä, meillä käytettiin kasvispyöryköitä. Kun kasvikset oli kuorittu ja pilkottu, loppu valmistui itsestään.

Pyörykkäpelti



400 g kiinteitä perunoita
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 sipuli
n. 1/2 pss ruusukaalia
(tai muita sesongin kasviksia)

1 pss valmiita kasvispyöryköitä, esim. Apetit pakastekasvispyörykät

2 rkl rypsiöljyä
suolaa ja pippuria myllystä
2 tl kuivattua minttua

Dippikastike

1 prk (kaura)kermaviiliä 
1/2 dl hienonnettua persiljaa
1-2 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
1 tl suolaa

Tee näin

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 

Pese ja kuori kasvikset ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi. Sekoita mausteet öljyyn ja kierittele kasvispalat hyvin mausteöljyssä. 

Kaada kasvikset yhteen kerrokseen leivinpaperilla vuoratun pellin päälle ja paista noin 20 minuuttia. Lisää pellille jäiset pyörykät ja paista vielä n. 15 minuuttia. Kokeile kasvisten ja pyöryköden kypsyyttä ja anna tarvittaessa paistua vielä tovi.  

Sekoita kastikkeen aineksi keskenään. Anna maustua jääkaapissa, kunnes ruoka on  valmista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti