sunnuntai 16. maaliskuuta 2025

Uusi resepti viikossa 11/52: Smetanakuha uunissa

Smetanakuha uunissa

600 g nahatonta ja ruodotonta kuhafilettä
suolaa
120 g smetanaa
2 tl sitruunamehua
valkopippuria

Voiteluun
tilkka rypsiöljyä

Pinnalle
silputtua lehtipersiljaa

Tee näin

Voitele uunivuoka ja nosta kuhafileet siihen. Mausta suolalla.

Sekoita smetanaan sitruunamehu ja pippuri. Levitä seos kalojen päälle.

Kypsellä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kypsennysaika riippuu kalafileiden paksuudesta. 

Koristele valmis ruoka persiljalla.

Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja höyrytetyn parsakaalin kera.


Salviavoikuhan sijaan kokeiltiin tällä kertaa Yhteishyvän kuhareseptia. Tuulahdus suoraan menneiltä vuosikymmeniltä, jolloin kala kuorrutettiin smetanalla. Maku oli erinomainen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti