perjantai 10. toukokuuta 2024

Uusi resepti viikossa: 17/52 Kotitekoinen pippurisulatejuusto kaurakermasta

Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta.  

Linkki alkuperäiseen reseptiin

Pippurisulatejuusto kaurakermasta 

1 purkki Pirkka kauraruoka pippuria (2,5 dl) 
2 rkl agar agaria

(suolaa)
(mausteita oman maun mukaan)

Tee näin

Kaada kaurakerma kattilaan ja lisää agar agar hyvin sekoittaen.
Keitä pari minuuttia. Mausta tarvittaessa.
Kaada seos muovirasiaan ja laita jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
Kumoa lautaselle ja nosta tarjolle! 

Vaikkei uskoisi, tästä sulatejuustosta voit leikata viipaleita juustohöylällä leivän päälle. Toimii siis mainiosti arkivegaanivuustona! 

Miten tuunasin 

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin juustonmakuista kaurakermaa, meillä testissä pippurikaurakerma. Pippuriversioon lisäsin hieman suolaa. 

Miltä maistui?

Pippuriselta! Koostumus oli pehmeää, hieman tahmeaa kuten viipalesulatejuustot. Makua oli enemmän kuin monessa valmistuotteessa.

Jos käytät riisikakkuja leivän sijaan, tämä juusto antaa hieman yksitoikkoisille riisikakuille reippaasti uutta twistiä. Erinomaista riisikakun päällä tomaattiviipaleiden kanssa.


Ei mikään kaunistus, mutta maku oli hyvä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti