lauantai 4. toukokuuta 2024

Uusi resepti viikossa: 16/52 Provencen kanaa ja glaseeratut palsternakat

Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta.  

Provencen kanaa ja glaseeratut palsternakat

Pintamaustettu kanan rintafile 1/hlö (Naapurin Maalaiskana rintafile provence) 

500-700 g palsternakkaa
3 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl voita
1 rkl siirappia
1/2 tl suolaa

Tee näin

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa palsternakat pitkittäin 4-6 osaan. Kuumenna kattilassa voi ja siirappi, lisää suola. Asettele palsternakat uunipellille ja voitele ne voi-siirappiseoksella. Paahda uunissa 200 asteessa sen aikaa, kun paistat kanafileet. 

Paista kanafileet öljyssä noin 5 minuuttia per puoli. Vähennä uunin lämpö 175 asteeseen ja laita kanafileet kypsymään uuniin kannellisessa padassa (lisää pohjalle tilkka vettä) tai folioon käärittynä  20-25 minuuttia.

Palsternakan lisäksi kanan lisukkeeksi sopii keitetty riisi, raikas salaatti ja keväisen napakat keitetyt parsat.

Miltä maistui? Miten tuunasin?

Näköjään palsternakka on tullut meille jäädäkseen. Tämä glaseerattu versio oli oikein maukas, tosin palsternakan makea maku on mielestäni vallan mainio sellaisenaankin ilman voita ja siirappia. Siirappina käytin kotitekoista kuusenkerkkäsiirappia, jonka metsäinen makuvivahde sopii hyvin ruokiin. 

Kanan kypsensin ruskistamisen jälkeen kannellisessa padassa uunissa. Pohjalle laitoin tilkan vettä. Valmiiksi provencelaisittain pintamaustettu kana toimi yllättävän hyvin, vaikka meillä yleensä suositaan kotikeittiön maustesävellyksiä.

Jatkoon? Miksei. 

Sen verran kiire oli syömään, että melkein unohtui ottaa kuva :) 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti