sunnuntai 18. helmikuuta 2024

Uusi resepti viikossa 7/52: Vöner katsu crisp pork katsun tapaan



Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta. 

Idea tähän reseptiin lähti lihatalon Crispy Pork Katsu -lehtimainoksesta. Lisukkeet ja makumaailma vaikuttivat hyvältä. Niinpä korvasin porsaanlihan vönerlastuilla, ja tämähän toimi.  

Vöner katsu crispy pork katsun tapaan 

Paketti ohuita vönerlastuja 
öljyä paistamiseen
pankojauhoja

Kastike
4 rkl ketsuppia
2 rkl soijakastiketta
2 rkl ruokosokeria
1 rkl tamarinditahnaa
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia

Gurtti-limekastike
1 dl Planti Greek style gurttia tai vastaavaa
1 lime

Lisäksi 
3 dl riisiä
150 g punakaalia
1 ruukku korianteria tai lehtipersiljaa
1/2 mieto chili
1 rkl valkoviinietikkaa
2 kevätsipulia hienonnettuna
öljyä

Tee näin

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

Hienonna punakaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Hienonna korianteri ja viipaloi chili ohuiksi renkaiksi. Sekoita punakaali, korianteri ja chili kulhossa ja lisää etikka. Jätä maustumaan.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. 
Raasta huolellisesti pestyn limen kuori ja purista mehu. Sekoita gurttiin. 

Kuumenna pieni määrä öljyä pannulla. Lisää vönerlastut ja paista pakkauksen ohjeen mukaan. Ripottele halutessasi pinnalle hieman pankojauhoja, jotta saat lastuihin 'leivitetyn' oloista pintaa. 

Kokoa annos: riisiä, kaalisalaattia, vönerlastuja ja molempia kastikkeita. Koristele hienonnetulla kevätsipulilla.  

Miten tuunasin


Alkuperäisessä reseptissä käytettiin possun fileviipaleita, jotka korvasin vönerlastuilla. Paistamiseen käytin öljyä. mutta jos ei tavoittele vegaaniannosta, pannulle voisi lohkaista nokareen voita. 

Tonkatsu-tyyppiseen kastikkeeseen kuuluisi soijan lisäksi worcestershire-kastiketta, jossa on anjovista. Vegaaniversiossa käytin worcestershiren tilalla soijakastiketta ja lisäsin mukaan tamarindia.  

Jugurtti-limekastikkeeseen sopii myös tavallinen maustamaton luonnonjugurtti.

Miltä maistui 


Kastikkeen reilu ketsuppimäärä maistui omaan makuun liiaksi. Kastike ei ollut varsinaisesti makeaa, mutta jotain siitä puuttui. Ensi kerralla tasapainotan ketsupin, soijan, tamarindin ja etikan määrää. Limekastike oli simppeleistä ainesosistaan huolimatta törkeän hyvää, punakaalisalaatti samoin. Ja vöner toimi hyvin, vaikka ihan aidon leivitetyn tuntuista pintaa ei lastuihin tulisikaan. Jatkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti